Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Breakdance-ul, sport olimpic la Paris. Cum vor fi evaluate prestațiile sportivilor

Au mai rămas aproximativ trei luni și jumătate până la startul Jocurilor Olimpice, iar ediția de la Paris va marca o premieră. Break-dance-ul figurează acum pe lista disciplinelor olimpice, alături de alte sporturi mai puțin cunoscute, incluse deja în programul olimpic. Printre acestea, escalada și skateboarding-ul.

Breakdance-ul, cunoscut de comunitatea de dansatori cu numele de breaking, va debuta ca sport olimpic în această vară, la Paris. 16 băieți și 16 fete vor concura în Place de la Concorde, iar prestația sportivilor va fi evaluată în funcție de diferite criterii precum creativitate, viteză, stil și ritm.

16 băieți și 16 fete vor concura în Place de la Concorde

Breakdance-ul a fost adăugat oficial în programul Jocurilor Olimpice după testul reușit de la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret din 2018, de la Buenos Aires.

Fabiano Lopes, break dancer: Durează ani și presupune transpirație, sânge și lacrimi vărsate pentru a crea o mișcare. Cred că întreaga societate ar trebui să înțeleagă mai bine această formă de artă, la fel cum se întâmplă cu jucătorul de fotbal sau cel de baschet.

În ultimii ani, pe lista disciplinelor olimpice au apărut și alte sporturi mai puțin cunoscute, cel puțin în România. Printre acestea se regăsesc și skateboarding-ul sau BMX freestyle. Nici escalada nu lipsește din programul olimpic. În luna mai, peste 460 de sportivi vor lupta pentru 150 de locuri de calificare la Paris.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris este programată pentru 26 iulie

Yang Yijun, Shanghai regional business director: Festivalul sportului urban va lansa bilete speciale, atât bilete de o zi, cât și abonamente pentru patru zile. Aceste tichete vor permite accesul la activități și evenimente ce îmbină elemente precum muzica, arta, dansurile de stradă și hip-hop.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris este programată pentru 26 iulie, însă primele întreceri vor debuta cu două zile mai devreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE