Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Echipa națională feminină de tenis de masă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Echipa națională feminină de tenis de masă a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris. România a învins Egiptul, scor 3 la 0, în optimile Campionatului Mondial din Coreea de Sud, iar calificarea printre cele mai bune opt echipe ale lumii asigură și prezența la Paris.

Delegația României ajunge, astfel, la un total de 76 de sportivi calificați pentru cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

Pentru Bernadette Szocs, Eliza Samara și colegele lor urmează un duel extrem de dificil: în sferturile de finală vor întâlni Japonia, echipă clasată pe locul doi în lume.

”Campioanele Jocurilor Europene și-au continuat seria de invincibilitate în Coreea de Sud și au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume, iar bucuria a fost dublă de această dată, întrucât faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, cu 156 de zile până la startul Jocurilor Olimpice.

Performanța a fost atinsă odată cu victoria contra campioanei Africii, Egipt, scor 3-0, în optimile CM, o întâlnire în care sportivele antrenate de Viorel Filimon și Mihaela Șteff și-au păstrat calmul și au fost la fel de tenace precum în meciurile disputate de-a lungul competiției.

Contra Hanei Goda, Bernadette Szocs și-a folosit loviturile câștigătoare pentru începutul dorit, iar Elizabeta Samara s-a adaptat condițiilor de joc, în ciuda unui start nedorit, pentru o bucurie emoționantă după ce a întors scorul de la 0-2. Punctul necesar cu Egipt a fost adus de Adina Diaconu, care a accelerat spre victoria cu 3-0, datorită unui joc superior adversarei.”, este mesajul transmis de Federația Română de Tenis de Masă, pe contul personal de Facebook.

Naționala masculină s-a oprit în optimile Campionatului Mondial, acolo a avut ghinionul să dea peste China, echipa campioană olimpică și mondială.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE