Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Satul Olimpic a fost inaugurat și e un adevărat colos arhitectonic

Satul Olimpic al Jocurilor de vară de la Paris a fost inaugurat în prezența președintelui Franței Emmanuel Macron. Proiectul, care a durat șapte ani, reprezintă un adevărat colos arhitectonic. Peste 82 de clădiri, 3.000 de apartamente și 7.200 de camere vor fi puse la dispoziția sportivilor pe durata evenimentului. În plus, atleții vor avea acces la un magazin universal, o secție de poliție, o policlinică și un centru multiconfesional. Peste 14.000 de sportivi și oficiali vor fi cazați în Satul Olimpic pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din vara aceasta.

Satul Olimpic al Jocurilor de vară de la Paris a fost inaugurat

Satul Olimpic, aflat în apropierea Parisului, este un imens cartier, întins pe 52 de hectare, cu aspect ultramodern, cu vedere la fluviul Sena şi ale cărui costuri totale s-au ridicat la două miliarde de euro.

Dar organizatorii încă mai au de muncă. În următoarele cinci luni se vor ocupa cu amenajarea locuințelor și montarea echipamentelor pentru antrenamentul sportivilor.

Laurent Michaud, director Satul Olimpic al JO de la Paris 2024: „Suntem foarte bucuroși că toate apartamentele sunt gata la timp, ceea ce înseamnă că la 1 martie vom primi toate cheile din sat, adică 45.000 de chei. Și suntem foarte mulțumiți de calitatea muncii depuse de Solideo (n.r. societatea publică responsabilă cu construcţia satului) și de organizatori, astfel încât începând de acum vom putea instala toate materialele și mobilierul necesar pentru JO”.

Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris vor fi organizate în perioada 26 iulie – 11 august.

Pentru prima dată în istorie, ceremonie de deschidere nu va avea loc pe un stadion. Evenimentul urmează să fie desfășurat de-a lungul Senei. Este de așteptat ca sute de mii de oameni să urmărească spectacolul de pe ambele maluri ale râului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE