Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul biletelor la metroul din Paris se vor dubla pe perioada verii, în timpul Jocurilor Olimpice 2024. Cât va costa o călătorie

Prețul biletelor pentru metroul din Paris se va dubla, pentru a acoperi transporturile suplimentare din timpul Jocurilor Olimpice din 2024.

Anunțul a fost făcut de sindicatul transporturilor din regiunea pariziană. Mobilitatea în regiunea Parisului în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice ce se vor desfășura în vara anului viitor constituie o provocare pentru autorităţi. Aceștia şi-au luat angajamentul ”ca 100% din accesul la locurile de competiţie să se poată face cu transportul public”.

Cât va costa o călătorie cu metroul din Paris

Majorarea prețurilor va fi aplicată în perioada 20 iulie - 8 septembrie 2024:

O călătorie - de la 2,10 euro la 4 euro

10 călătorii - de la 16,9 euro la 32 euro

Abonamentele lunare şi cele anuale nu vor fi afectate de aceste creşteri

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a stârnit proteste estimând recent că vor exista probleme cu transportul public din Paris în timpul Jocurilor Olimpice din 2024, invocând un număr şi o frecvenţă insuficiente de trenuri, în unele locuri, scrie Agerpres.

15 milioane de oameni sun așteptați la Jocurile Olimpice 2024

Anul viitor, aproape 15 milioane de spectatori şi persoane acreditate sunt aşteptate să participe la întrecerile olimpice, marea majoritate fiind prevăzute la Paris şi Île-de-France.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE