Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, încorporate cu bucăți originale din Turnul Eiffel

Medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au integrate fragmente originale din Turnul Eiffel. Organizatorii au dezvăluit, joi, designul considerat revoluționar, transmite AP.

Medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, încorporate cu bucăți originale din Turnul Eiffel

O medalie olimpică, un premiu monumental. Fie că e din aur, argint sau bronz, medaliile de la ediția de la Paris a Jocurilor Olimpice de vară și cele de la Jocurile Paralimpice sunt încrustate cu o bucată din Turnul Eiffel.

„Simbol unic al unui vis care devine realitate. Recompensa supremă pentru victorie sau un loc pe podium. Ei poartă în inimi un fragment real din Turnul Eiffel. Iată medaliile olimpice și paralimpice”, au scris organizatorii JO 2024, pe platforma X.

E ca și când sportivii vor lua cu ei acasă o mică parte din Franța și din istoria ei, scrie AP.

Fiecare porțiune de fier din turn, integrată sub forma unui hexagon (cum e și harta țării) în centrul medaliilor, este originală, asigură organizatorii, și cântărește 18 grame.

Fragmentele din care provin au fost tăiate în urma unor renovări ale turnului și depozitate pentru păstrare, a precizat Joachim Roncin, care face din echipa Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice, potrivit AP.

„Conceptul a venit după câteva discuții. Ne-am dat seama că există acest simbol cunoscut în întreaga lume, Turnul Eiffel, așa că am decis să luăm legătura cu Eiffel Tower Operating Co, pentru a vedea dacă este posibil să încorporăm puțin din turn în fiecare medalie. Compania a fost de acord și uite-așa ideea noastră măreață a devenit realitate”, a spus Roncin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE