Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inovațiile de la CES 2023 pentru părinți și copii. Căruciorul care merge singur, perna robotică pentru relaxare sau banda de alergat pliabilă

Companiile din domeniul tehnologiei au prezentat la evenimentul CES 2023 din Las Vegas o serie de dispozitive prin care încearcă să ne facă viața mai ușoară. Unul dintre acestea este căruciorul pentru bebeluși care are capacitatea de a merge singur cu ajutorul inteligenței artificiale și a unei baterii, iar datorită unor senzori, poate păstra direcția, fără ca părinții să fie nevoiți să țină mâna pe mâner.

În materie de relaxare, japonezii propun o pernă robotică ce vibrează în ritmul inimii. Iar cei care vor să facă mișcare acasă, dar nu au suficient spațiu, pot încerca o bandă pentru alergat care este pliabilă.

Gadgetul care știe preferințele animalului de companie

Ți-ai imaginat vreodată ce ți-ar spune câinele tău dacă ar putea vorbi? Compania FluentPet a prezentat la CES 2023 un dispozitiv care ar putea veni în sprijinul animalelor de companie. De exemplu, stăpânii își pot dresa câinii să apese pe diferite butoane dacă le este foame, dacă trebuie scoși la plimbare sau dacă vor să se joace.

Butoanele din plastic au forma de hexagon și pot fi configurate în funcție de nevoile animalului de companie.

"Am descoperit că, de fapt, atunci când câinii știu că sunt înțeleși, deoarece au la dispoziție precizia și specificitatea butoanelor, se plâng mai puțin”, a declarat Leo Trottier, directorul executiv al FluentPet, potrivit AP.

La CES 2023, compania a prezentat și FluentPet Connect, o aplicație care trimite notificări pe telefonul mobil stăpânilor în momentul în care câinele apasă pe un anumit buton și colectează date privind modul în care sunt folosite acestea.

Un astfel de dispozitiv are un preț de pornire de aproape 160 de dolari.

Căruciorul cu inteligență artificială

Startup-ul canadian Gluxkind susține că a realizat un cărucior care le va face părinților viața mai ușoară.

Pentru că este dotat cu inteligență articială și senzori, căruciorul poate detecta dacă ați luat în brațe un bebeluș agitat. În acel moment, va merge singur în timp ce vă plimbați, fără a fi nevoie să-l atingeți sau să-l țineți de mâner.

Căruciorul dotat cu o baterie are capacitatea de a urca singur la deal chiar și atunci când copilul se află în el. Datorită senzorilor, se va opri automat dacă se va distanța prea mult față de cine îl împinge. De asemenea, are și opțiunea de a legăna pentru a-i ajuta pe părinți să-și adoarmă mai ușor pruncii.

Producătorul susține că bateria căruciorului ține aproape opt ore, iar timpul de încărcare este între două și patru ore.

Compania canadiană a început deja să ia precomenzi. Prețurile pentru un astfel de cărucior inteligent pornesc de la 3.300 de dolari.

Japonezii au inventat perna robotică pentru relaxare

Compania japoneză Yukai Engineering susține că perna robotică fufuly îi ajută pe utilizatori să se relaxeze deoarece vibrațiile simulează bătăile inimii.

Perna moale și pufoasă se extinde și se contractă ușor, vibrând pe măsură ce o țineți pe stomac. Cei care au conceput acest gadget spun că veți respira mai încet și mai profund pe măsură ce respirația începe să se sincronizeze cu mișcarea pernei.

Perna a fost creată în urma unor cercetări realizate la Universitatea din Tokyo.

Reprezentanții firmei nipone spun că perna îi poate ajuta pe cei care lucrează de acasă sau la distanță și care au dificultăți în a se deconecta de la locul de muncă.

Versiunea expusă la CES este un prototip. Compania caută în prezent parteneri și speră să înceapă să o producă în acest an.

Banda de alergat pliabilă

Compania WalkingPad a creat o bandă de alergat care vine în sprijinul celor care vor să facă mișcare în casă, însă nu au suficient loc pentru a depozita un astfel de aparat.

Banda de alergare se pliază în două și atunci când nu este utilizată, poate fi depozitată pe perete sau sub pat.

WalkingPad atinge viteze de 12 km/h. De asemenea, include un suport detașabil pentru telefon sau tabletă și urmărește exercițiile într-o aplicație gratuită. Creatorii săi preconizează că va ajuta pe oamenii care lucrează la distanță să se mențină în formă de acasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE