Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În zona Lacul Morii au apărut capcane pentru prinderea câinilor, la o lună de la moartea Anei Oros

S-a împlinit o lună de la moartea Anei Oros, femeia ucisă de câini în zona Lacul Morii. În tot acest timp s-au făcut mai multe anchete, dar nu a fost stabilit până acum niciun vinovat. Însă continuă atacurile, iar haitele de câini umblă libere pe străzi, spun localnicii. Între timp, în zonă au apărut capcane pentru prinderea câinilor. Nu se știe cine le-a montat.

Cuști capcană pentru maidanezi

O echipă Euronews a mers pe câmpul de lângă Lacul Morii, acolo unde în urmă cu o lună, Ana Oros, femeia de 43 de ani pasionată de jogging a murit sfâșiată de o haită de câini. De atunci, terenul este neschimbat. Mormane de gunoaie zac la câțiva metri de casele oamenilor, iar terenul nu a fost îngrădit, deși, potrivit legii, proprietarul are această obligație.

Au fost montate cuști capcană pentru maidanezi. Practic, în momentul în care câinele intră în această cușcă și începe să mănânce din hrana pusă acolo, trapa coboară și câinele rămâne blocat.

Ioana Corneev, jurnalist Euronews: "Cel mai probabil, această cușcă a fost pusă de curând pentru că încă are mâncare în interior. Nu avem însă confirmarea că aceste cuști au fost aduse de ASPA, autoritatea responsabilă cu capturarea câinilor maidanezi. Unul dintre localnicii care stă chiar lângă câmpul de lângă Lacul Morii susține că maidanezii continua să umbe nestingheriți pe acolo. Vedem și noi în pământ urmele lor."

La solicitarea Euronews, atât Primăria Capitalei cât și cea a Sectorului 6 au refuzat să explice care sunt măsurile pe care le-au luat în zonă și au transmis că așteaptă decizia judecătorilor.

În acest moment dosarul de ucidere din culpă este la secția omoruri de la Poliția Capitalei, iar ancheta este în curs. În tot acest timp, atacurile câinilor continuă. O femeie care a ieșit la plimbare pe digul Lacului Morii a fost atacată de doi câini de luptă la doar trei săptămâni de la uciderea Anei Oros. Femeia a scăpat ca prin minune, salvată în ultimul moment de un bărbat care se afla în zonă și care a ajutat-o să alunge câinii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE