Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câinii maidanezi continuă să se plimbe în zona Lacul Morii. Soluția autorităților: înființarea unei noi instituții

Haitele de câini continuă să se plimbe nestingherite pe câmpul pe care Ana Oros a fost omorâtă de câinii vagabonzi. La ASPA, instituția responsabilă de strângerea de pe străzi a câinilor, sunt mai mulți șefi decât angajați care se ocupă cu prinderea animalelor.

Directorul general al ASPA are un salariu lunar de aproximativ zece mii de lei, iar cel mai mic venit, de 3.000 de lei brut, îl câștigă un muncitor necalificat. Însă autoritățile au găsit soluția: vor acum înființarea altei instituții, cu aceleași atribuții ca ASPA, dar care să se ocupe numai de câinii din Sectorul 6.

La câteva sute de metri de locul în care Ana Oroș, femeia de 43 de ani pasionată de jogging a fost ucisă de câini, este o haită de șase maidanezi. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a capturat trei, însă nu e nimeni sigur dacă aceștia sunt singurii care au mai rămas pe câmpul apropiat de casele oamenilor.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor este instituția din subordinea Primăriei Capitalei direct responsabilă de capturarea câinilor fără stăpân din București.

Instituția are în organigramă 17 posturi de conducere și 15 posturi de personal care se ocupă de prinderea câinilor. În prezent doar 13 dintre aceștia sunt angajați efectiv. Directorul General al ASPA câștigă peste 10 mii de lei lunar salariu, inclusiv un spor de condiții vătămătoare, în valoare de aproape 1500 de lei.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, Corpul de Control al instituției a demarat o anchetă care va dura câteva săptămâni. În tot acest timp se vor cere declarații și documente pentru a se face lumină în acest caz.

Și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a postat pe pagina sa de facebook mai multe măsuri pe care vrea să le aplice. Într-una dintre ele edilul precizează că va cere Consiliului General al Capitalei aprobarea înființării unui serviciu de ecarisaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE