Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iarnă grea la New York. Oamenii sunt îngrijorați mai mult de amânarea meciurilor de fotbal

Este iarnă grea în bună parte din Statele Unite ale Americii, iar locuitorii sunt îndemnați de autorități să mai aștepte și să nu plece la drum. Totuși, în ciuda gerului, evenimentele îi scot pe oameni din casă. În Iowa ei sunt așteptați să ia parte la reuniunile care desemnează în plan local candidatul republican în alegerile prezidențiale. În statul New York, suporterii se întreabă cum vor ajunge la un meci de fotbal american.

Guvernatorul statului New York îi avertizează pe oameni să nu se aventureze pe afară pentru că temperaturile sub zero grade sunt prezente în bună parte a teritoriului american. Dincolo de problemele în alimentarea cu electricitate sau în transportul public, vremea rece a afectat multe evenimente, cum ar fi meciurile din Liga Națională de Fotbal. 

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York: ”Furtuna nu s-a terminat. Ar fi putut fi mult mai rău, încă nu sunt condiții sigure pentru a ieși din casă. Așa că vrem să ne asigurăm că oamenii vor sta acasă câteva ore în plus și vom trece prin asta. Știu că există multă emoție în jurul meciului (de fotbal american) și, știți, nu am putut risca siguranța fanilor noștri și a personalului de pe stadion și a forțelor de ordine din cauza triplei amenințări, când ai vânturi puternice, este foarte frig și avem zăpadă spulberată. Iată ce ne așteptăm la ora meciului. Va fi foarte frig. Dar nu vor fi vânturi puternice și condiții periculoase de trafic pentru cei care călătoresc la stadion.” 

Meciul de care vorbește guvernatorul statului New York, cel între Buffalo Bills și Pittsburgh Steelers, a fost amânat cu o zi pentru că autoritățile nu au reușit să curețe stadionul înecat în zăpadă. A fost introdusă temporar și o restricție de circulație din cauza riscului apariției poleiului pe șosele. Serviciul american de meteorologie a anunțat că furtunile de zăpadă scad în intensitate, dar vântul puternic va face ca temperaturile de minus șapte grade Celsius să fie resimțite drept minus douăzeci și unu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE