Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtună de zăpadă în nordul Statelor Unite. Peste 250.000 de oameni au rămas fără curent electric

Statele Unite sunt traversate de furtuni de zăpadă, tornade și inundații. În metropola New York a fost declarată stare de urgență, în așteptarea unui viscol periculos cu temperaturi de minus 15 grade Celsius, care poate aduce perturbări ale activității.

Mii de oameni fără curent electric

Furtuna puternică se deplasează spre nord-est și a afectat deja statele Michigan şi Wisconsin. Peste 250.000 de oameni au rămas fără curent electric în nord-estul țării.

Meteorologii anunță pentru acest weekend, ger puternic. În statul Iowa, republicanii aveau programate alegerile unde ar fi urmat să-și desemneze candidatul la scrutinul din noiembrie. Doi foști guvernatori Nikki Haley și Ron DeSantis se întrec pentru a putea prezenta o alternativă la candidatura lui Donald Trump.

Tim Hagle, profesor, universitatea din Iowa: ”Problema este că evenimenul republicanilor ar fi urmat să înceapă luni seară, la ora 19:00. Iar, dacă vremea este foarte foarte rea, probabil, va afecta alegerile. Este greu de spus care campanie va fi afectată mai mult și care ar putea fi decisivă. Sunt mai multe variabile, aici.”

Anul acesta a început cu ninsori destul de puternice în toată partea de nord a Statelor Unite, de la Pacific la Atlantic, cele mai puternice însă au fost în nord-est. Guvernatorul statului New York a declarat starea de urgență pentru ca viscolul să nu pună viața oamenilor în pericol. La Chicago, sute de zboruri au fost amânate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE