Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hamas ar fi drogat ostaticii înainte de a-i elibera, după spusele unui reprezentant al Ministerului Sănătății din Israel

Armistițiul dintre Israel și Hamas s-a încheiat pe 1 decembrie și a durat o săptămână, timp în care gruparea Hamas a eliberat 108 ostatici din cei peste 240 pe care i-a capturat.

Ulterior, șeful diviziei medicale din Ministerul Sănătății din Israel, dr. Hagar Mizrahi, a făcut o dezvăluire prin care spune că Hamas i-ar fi drogat pe ostatici înainte de a-i elibera. El susține că li s-a administrat un un tranchilizant numit Clonazepam, astfel încât ostaticii să pară calmi în timpul eliberării. Declarația lui Mizrahi a fost făcută în fața Comisiei de Sănătate.

Ostaticii eliberați de Hamas ar fi fost drogați

Preşedintele Comisiei de Sănătate, Yoni Meshariki, a cerut ca Ministerul să trimită și altor organizaţii de sănătate din întreaga lume un raport oficial cu detalii şi dovezi.

Clonazepamul, care se mai găsește și sub denumirea de Klonopin sau Rivotril, se utilizează la tratarea convulsiilor, atacurilor de panică sau altor tulburări similare. Însă efectele sale asupra sistemului nervos pot dăuna, iar printre reacții sunt amețeală, oboseală, somnolenţă, sau tulburări de coordonare. Utilizarea abuzivă sau pe termen lung poate da dependență sau unele simptome de sevraj.

Hamas mai deține 138 de ostatici în Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE