Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

RAPORT. Câte 2 civili palestinieni uciși la fiecare militant Hamas, un lucru „extrem de pozitiv”, anunță armata israeliană

În Fâșia Gaza, sunt uciși câte doi civili palestinieni pe cap de militant Hamas, fiind un raport „extrem de pozitiv”, având în vedere efectele războiului dintre Israel și gruparea islamistă, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) pentru CNN. 

Purtătorul de cuvânt al IDF Jonathan Conricus a confirmat raportul. 

„Dacă este să comparați aceste cifre cu datele altor conflicte ce au loc între o organizație militară și una teroristă, care se folosește de civili ca scuturi umane, veți afla că raportul nostru este unul cu adevărat extraordinar, foarte pozitiv și poate unic în lume”

Peste 15.000 de palestinieni au fost uciși în urma atacurilor israeliene, a precizat ministrul Sănătății controlat de Hamas în Gaza, fără să se facă distincția între civili și militanți, mai menționează CNN

Ministrul Apărării din Israel Yoav Gallant le-a transmis jurnaliștilor într-o conferință de presă, sâmbăta trecută, că armata sa a ucis mii de teroriști, însă nu s-a publicat, oficial, până acum o estimare exactă: „Cifrele sunt mai mult sau mai puțin corecte”.

Secretarul de stat adjunct al SUA pentru Afacerile din Orientul Apropiat Barbara Leaf a explicat, în timpul unui congres organizat luna trecută:

„Este foarte dificil pentru oricare dintre noi să evalueze care este numărul victimelor. Credem că (n.r. numărul) este mult mai mare decât datele citate până acum, sincer. Vom ști cu adevărat după ce războiul se va încheia”

În cea de-a 60-a zi de război, Israelul intensifică atacurile la sol în sudul Fâșiei Gaza, inclusiv în apropierea spitalelor, scrie publicația Aljazeera.

Marți, 5 decembrie, liderii a cinci țări din Golful Persic (Bahrain, Kuweit, Oman, Arabia Saudită, Emiratele Arabe) și Turcia au sosit la Doha, în Qatar, pentru summitul Consiliului de Cooperare (CCG), unde discuțiile oficialilor vor include negocierile unui potențial armistițiu în Gaza, dar și critici aduse atacurilor israeliene. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE