Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Erdogan îl acuză pe Netanyahu de crime de război. ”Va fi cu siguranță judecat drept măcelarul din Gaza”

Președintele Turciei îl acuză pe premierul Israelului de crime de război pentru intervenția în Fâșia Gaza. Într-un discurs susținut cu ocazia unei reuniuni a Organizației pentru Cooperare Islamică, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Benjamin Netanyahu va fi judecat pentru faptele sale.

De asemenea, liderul turc îl acuză pe prim-ministrul israelian căvrea să împingă războiul către alte națiuni musulmane.

”Netanyahu, măcelarul din Gaza, nu este doar un criminal de război, ci va fi cu siguranță judecat drept măcelarul din Gaza, la fel cum a fost judecat (Slobodan) Milosevic.

Netanyahu, măcelarul din Gaza, a dezvăluit personal în fața camerelor de luat vederi că problema nu este doar Gaza, sau Ramallah, ci că urmărește obiective expansioniste. Prin urmare, a apăra Gaza și Palestina astăzi înseamnă a apăra Mecca, Medina, Istanbulul, Damascul, Beirutul, Bagdadul, și alte țări islamice, dar și Ierusalimul”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Benjamin Netanyahu, acuzat c-ar fi primit cadouri de oameni înstăriți din Israel

Între timp, procesul în care premierul israelian este acuzat de corupție a fost reluat. Ședințele au fost sistate în ultimele două luni, după atacul sângeros comis de Hamas în sudul Israelului.

După ce procesul a fost reluat, zeci de oameni au protestat și-au cerut premierului israelian să demisioneze.

Benjamin Netanyahu este bănuit că a primit cadouri scumpe de la oameni bogați din Israel. El ar fi acceptat bijuterii, sticle de șampanie sau alte bunuri de lux, valoarea cărora ajunge la 180 de mii de euro.

Potrivit presei din Israel, Netanyahu ar putea apărea în fața judecătorilor peste câteva luni pentru a depune mărturie. El neagă toate acuzațiile de corupție, fraudă și abuz de încredere și spune că e victima unei vânători de vrăjitoare.

După ce a fost ales prim-ministru, Benjamin Netanyahu a pornit o amplă reformă a justiție. Mii de oamenii au protestat luni la rând și l-au acuzat că încearcă să modifice legislația pentru a asigura controlul politic asupra numirilor judecătorești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE