Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru supersonice din aviația germană au fost dislocate la baza Mihail Kogălniceanu

Patru supersonice Eurofighter typhoon din aviația germană execută timp de aproape o lună misiuni de poliție aeriană la Marea Neagră. Aeronavele, împreună cu un contingent de 150 de soldați, au fost dislocate la Baza Aeriană 57 din Mihail Kogălniceanu pentru apărarea flancului estic alături de aliați. Pe lângă avioanele de vânătoare, trupele germane au adus la baza din județul Constanța și un sistem performant de detectare a dronelor, cu o rază de acțiune de peste 40 de kilometri.

Diana Sobaru, jurnalist Euronews: ”Extrem de bine pregătiți, militarii germani execută misiuni de poliție aeriană cu aceste aeronave typhoon. Timp de o lună cât vor sta cantonați la baza din Mihail Kogălniceanu, vor executa antrenamente în comun cu alți piloți și alte aeronave care sunt dislocate în acest moment în alte baze militare din România.”

Trupe germane, în Constanța

Până aproape de sfârșitul acestui an, germanii, alături de români, americani și francezi, aflați în acest moment la baza militară din județul Constanța, vor asigura misiunile de apărare a flancului estic al NATO.

Markus Kuchenbaur, comandantul contingentului german: ”Suntem aici pentru misiuni de poliție aeriană, asta înseamnă că dacă spațiul aerian este violat suntem pregătiți să apărăm spațiul aerian românesc și teritoriul NATO.”

Supersonicele sunt capabile să ajungă la țintă în doar câteva minute de la inițierea alarmei.

Markus Kuchenbaur, comandantul contingentului german: ”Zburăm mai repede decât viteza sunetului, ajungem cam in 7-8 minute la granița estică, avem rachete cu raza medie și scurtă de acțiune pentru ținte aeriene”

Este pentru a doua  oară de la începutul războiului din Ucraina când aviația germană trimite trupe la baza militară din județul Constanța.

Markus Kuchenbaur, comandantul contingentului german: ”Războiul din Ucraina e foarte aproape de aici, în jur de 5-8 minute de zbor, știm ce se întâmplă acolo, avem tot felul de informații. Nu mai vorbim de exerciții de zbor, vorbim de apărarea teritoriului NATO de când a început războiul în 2022.”

Cel mai performant sistem antidronă din Europa

Tot pentru apărarea flancului estic al NATO, trupele germane au dislocat la Constanța cel mai performant sistem antidronă din Europa. Sistemul antidronă folosit de armata germană poate detecta orice aparat  de zbor fără pilot și îl poate distruge prin bruiajul asupra semnalului. Are o rază de acțiune de peste 40 de kilometri și poate fi mutat oriunde în funcție de necesitate.

Markus Kuchenbaur, comandantul contingentului german: ”Incidentele cu drone care au lovit parțial teritoriul românesc, neintenționat dar s-a a întâmplat și ăsta este unul dintre  motivele pentru care suntem aici să ajutăm forțele aeriene române și NATO în misiunile de poliție aeriană.”

Nicolae Crețu, comandantul bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu: ”În afara misiunilor de bază au și misiuni de antrenament  și se antrenează împreună cu colegii de la Fetești, de la Câmpia Turzii, de la Otopeni, de la Bacău.”

Trupele germane vor părăsi țara noastră la finele acestui an și vor fi înlocuite cu alte contingente aliate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE