Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

WSJ: Israelul ia în considerare inundarea tunelurilor Hamas din Gaza cu apă din mare

Israelul a asamblat un sistem de pompe care ar putea fi folosite pentru a inunda tunelurile folosite de gruparea militantă Hamas pe teritoriul Fâșiei Gaza, relatează Wall Street Journal, citând oficiali americani.

Pe la jumătatea lunii noiembrie, armata israeliană a finalizat montarea a cel puțin cinci pompe la aproximativ un kilometru și jumătate la nord de tabăra de refugiați Al-Shati, cu ajutorul cărora ar putea pompa mii de metri cubi de apă pe oră, inundând tunelurile în câteva săptămâni, potrivit raportului.

Nu era clar dacă Israelul va lua în considerare folosirea pompelor înainte ca toți ostaticii să fie eliberați, potrivit reportajului. Hamas a declarat anterior că a ascuns captivi în "locuri sigure și tuneluri".

Wall Street Journal a declarat că un oficial al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a refuzat să comenteze planul, dar a fost citat spunând: "FDI acționează pentru a dezmembra capacitățile teroriste ale Hamas în diverse moduri, folosind diferite instrumente militare și tehnologice".

Israelul a informat pentru prima dată Statele Unite cu privire la această opțiune luna trecută, potrivit Wall Street Journal, care a relatat că oficialii nu știau cât de aproape este guvernul premierului Benjamin Netanyahu de a pune în aplicare planul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE