Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, pe lista roșie a țărilor afectate de secetă. Guvernul caută soluții pentru a combate efectele

Publicat de: Andrei Nourescu

La Palatul Victoria a început Comitetul interministerial convocat pentru gestionarea efectelor secetei. Guvernul trebuie să găsească soluții pentru ca populația și agricultura să nu sufere din cauza efectelor produse de schimbările climatice.

Ministrul agriculturii conduce comitetul interministerial

Reuniunea Comitetului interministerial s-a format la ordinul premierului Nicolae Ciucă. La această ședință, coordonată de Ciucă, participă reprezentanți ai mai multor ministere, reprezentanți la nivel de secretari de stat. Acest comitet este prezidat de Petre Daea, ministrul agriculturii.

Ministere participante sunt:

  • Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,
  • Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,
  • Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului,
  • Ministerul Finanțelor,
  • Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Acest conglomerat de specialiști vor discuta despre cum ar trebui să arate măsurile și cât de bine se vor aplica acestea pentru a combate efectele produse de secetă și de schimbările climatice.

România, pe lista roșie a statelor afectate de secetă

Reuniunea Comitetului interministreial vine într-un context alarmant, anunțat de către Comisia Europeană. România se află pe lista țărilor cu cel mai ridicat grad de risc în ceea ce privește efectele produse de secetă. Țara noastră, alături de Spania, Portugalia, Italia și Franța, este pe această listă roșie, în care culturile sunt prognozate ca având un randament mult mai scăzut.

Fermierii care trec printr-o perioadă dificilă au primit o veste bună, totuși. Agenția Apelor Naționale a anunțat că sunt rezerve suficiente de apă, cât să se asigure un minimum necesar pentru irigațiile câmpurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE