Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grevă generală la Poșta Română. Ce se va întâmpla cu pensiile din luna aprilie

Angajații Poștei Române au intrat în grevă generală și cer să le fie crescute salariile.

Directorul Poștei Române a venit cu o ofertă doar pentru angajații cu cele mai mici salarii, o mărire de 390 lei, însă propunerea a fost refuzată.

Sindicaliştii cer creşterea cu 400 de lei net a salariilor angajaţilor şi majorarea sporului de loialitate. Într-un comunicat de presă, compania a subliniat faptul că pensionarii nu vor avea de suferit în urma acestei greve și își vor primi pensiile la termen.

Pensiile vor fi livrate la termen în aprilie

Poșta Română: Îi asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale "Poşta Română" că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul.

Poşta Română susține că majoritatea angajaților își îndeplinesc atribuţiile de serviciu şi spune că la conflictul colectiv de muncă iau parte doar 20% dintre angajaţii companiei.

Poșta Română: Compania Națională „Poșta Română” precizează că majoritatea covârșitoare, peste 80% dintre salariați, își va îndeplini atribuțiile de serviciu cu profesionalism, ca și până acum! La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajații Companiei.

Ce salarii sunt la Poșta Română

Conform datelor prezentate de companie, venitul mediu al unui angajat din companie este de 5.002 lei, care include salariul de bază, sporurile şi tichetele de masă, de 30 de lei pe zi.

Compania are 6.200 de salariaţi cu salariu minim pe economie la 1 ianuarie 2024, din totalul de 21.500 de angajaţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE