Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gala EUROPAfest 30. Cele mai bune trupe de jazz, regal muzical la cel mai așteptat eveniment al festivalului

EUROPAfest, singurul festival de pe continent ce reunește patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic, se apropie de finalul ediției cu numărul 30. Sâmbătă, 15 iulie va avea loc Gala EUROPAfest, cel mai așteptat eveniment al festivalului, când cele mai bune trupe de jazz vor oferi un regal muzical.

Gala EUROPAfest va avea loc la Palatul Regal, Sala Auditorium - MNAR, începând cu ora 20:00, Calea Victoriei colț cu Știrbei Vodă.

Între 7 și 15 iulie festivalul EUROPAfest oferă bucureștenilor posibilitatea de a evada din cotidian, de a avea o vacanță muzicală în peste 20 de țări.

Concertul de pe 15 iulie încheie seria evenimentelor EUROPAfest 30 printr-o seară dedicată excelenței muzicale. Marele Premiu al festivalului va fi disputat în direct, în fața spectatorilor, în cadrul Galei EUROPAfest.

Luigi Gageos, director EUROPAfest: “Întotdeauna ultimele două concerte ale festivalului sunt cele mai așteptate. Încă de la punerea în vânzare a biletelor mulți și-au rezervat locul. Best of Jazz și Gala EUROPAfest sunt chintesența întregului festival, un fel de cireașa de pe tort. Când ne apropiem de final un ochi îmi râde și celălalt îmi plânge, e o atmosferă absolut fantastică pe scenă și în sală, e atâta bucurie pe metru pătrat, e recunoștință pentru încununarea muncii artiștilor, a juriului, a echipei organizatorice, e energie pură care rămâne cu noi mult timp după ce ultimele aplauze s-au stins. Publicul acestei ediții a fost absolut minunat și sunt încântat să văd cum reușim să creștem audiența de jazz și în România. Pentru la anul avem deja în minte câteva noutăți, una fiind să ieșim din sala de concerte în aer liber. Vă așteptăm până pe 15 iulie să ne bucurăm de muzica bună împreună.“

Din 2005 EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și al Alteței Sale Regale Principele Radu, iar din 2015 are titulatura Europe’s Finest Festivals.

EUROPAfest 30 este proiect cultural cofinanțat de Ministerul Culturii.

Biletele se pot achiziționa de pe platforma iabilet.ro și fizic din rețeaua magazinelor Flanco.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE