Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EuropaFest 2023 a ajuns la final. Festivalul a împlinit 30 de ani de la debut

Festivalul EuropaFest a ajuns la final, după 9 zile de jazz și blues în centrul Capitalei. Pe scena de la Palatul Regal au urcat trupe din Italia, Spania, Franța sau chiar din Australia.

16/07/2023 , 19:14

Festivalul Europafest a ajuns la final

Ediția din acest an a fost un aniversară, festivalul EuropaFest a împlinit 30 de ani de la debut.

Organizatorii festivalului spun că au încercat să le ofere oamenilor o doză de muzică în stare pură.

Europafest este singurul festival de pe continent ce reunește patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic.

La București a început EuropaFest. Timp de nouă zile, artiști de muzică jazz, blues, pop și clasic urcă pe scenă. Anul acesta are loc cea de-a 30-a ediție a festivalului. Muzicieni din peste 20 de țări susțin concerte pentru publicul pasionat de jazz. Spectacole, ateliere, repetiții cu public, jam sessions, concursuri, toate sunt parte din programul celor 9 zile de sărbătoare a muzicii Live.

Muzicieni din toate colțurile lumii participă la festival

La ediția de anul acesta a EuropaFest, jazz-ul este cel care dă tonul. Libertate, spontaneitate, energie sunt cuvintele care definesc acest eveniment.

Una dintre trupele participante la festival este Shenandoah Jazz Project. Cei patru muzicieni vin din Spania și abia așteaptă întâlnirea cu publicul de la București.

”Cred că românii și spaniolii se aseamănă foarte mult în ceea ce privește cultura și istoria. De aceea, cred că românilor le va plăcea muzica noastră cu influențe latine foarte puternice. Cântam rock, un alt gen de muzică, dar ne-am reorientat spre jazz pentru că ne dă mai multă libertate pe scenă,” au spus membrii Shenandoah Jazz Project.

Pe scena de la Europa Fest vor urca și francezii de la Black Pantone.

”Muzica noastră se adresează tuturor. Nu avem un public special. La concertele noastre vin și melomani care nu ascultau în mod normal jazz și își dau seama că aveau prejudecăți legate de acest gen muzical,” au explicat Black Pantone.

De ce este jazzul vedeta festivalului?

Președintele festivalului a explicat pentru Euronews România de ce este jazzul vedeta celei de a 30 ediții a EuropaFest.

”În zona jazzului nu prea se investește, noi facem eforturi imense si iată că avem in perioada aceasta 23 de producții de jazz cu producții din 21 de țări. Așa că vă așteptăm la Europafest,” a spus Luigi Gageos, președintele EuropaFest.

EuropaFest se desfăşoară de peste două decenii sub înaltul patronaj al Casei Regale. Alteța sa Regală Principele Radu și Principesa Sofia au participat la deschiderea evenimentului.

Până pe 15 iulie iubitorii acestui gen de muzică pot veni la sala Auditorium, unde în fiecare zi vor urca pe scenă câte două trupe de jazz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE