Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FITS 2023. Spectacol cu 250 de drone și lasere, în încheierea Festivalului de Teatru de la Sibiu

Festivalul de Teatru de la Sibiu, ediția 30, s-a încheiat cu un spectacol uluitor de lumini și drone.

După răsunătorul succes de anul trecut, cerul Sibiului a fost luminat spectaculos și în 2023 cu spectacolul care explorează miracolul prin intermediul tehnologiei, transmit organizatorii.

Pentru spectacol s-au folosit 250 de drone luminoase, efecte pirotehnice și lasere.

Muzica ineditului show a fost special compusă de Electric Brother și Vlaicu Golcea pentru a aduce tema #wonder pe cerul de deasupra Teatrului „Radu Stanca“ din Sibiu.

Totodată, cu acest prilej, FITS a testat limitele artistice, reunind efecte speciale, noi tehnologii, viziuni creative și mijloace de expresie specifice artei contemporane, cu trasee de zbor sincronizate sau softuri de animație 3D pentru drone, pentru a crea, pe timpul nopții, o experiență performativă multimedia, așa cum nu s-a mai văzut până acum în România, mai spun organizatorii.

Între 23 iunie și 2 iulie, la Sibiu, a avut loc cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Fiecare ediție din trecut a avut o temă care a definit conceptul festivalului din acel an. La cea de-a 30-a ediție, cuvântul a fost MIRACOL.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE