Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

FITS 2023. Spectacol cu 250 de drone și lasere, în încheierea Festivalului de Teatru de la Sibiu

Publicat de: Euronews

Festivalul de Teatru de la Sibiu, ediția 30, s-a încheiat cu un spectacol uluitor de lumini și drone.

După răsunătorul succes de anul trecut, cerul Sibiului a fost luminat spectaculos și în 2023 cu spectacolul care explorează miracolul prin intermediul tehnologiei, transmit organizatorii.

Pentru spectacol s-au folosit 250 de drone luminoase, efecte pirotehnice și lasere.

Muzica ineditului show a fost special compusă de Electric Brother și Vlaicu Golcea pentru a aduce tema #wonder pe cerul de deasupra Teatrului „Radu Stanca“ din Sibiu.

Totodată, cu acest prilej, FITS a testat limitele artistice, reunind efecte speciale, noi tehnologii, viziuni creative și mijloace de expresie specifice artei contemporane, cu trasee de zbor sincronizate sau softuri de animație 3D pentru drone, pentru a crea, pe timpul nopții, o experiență performativă multimedia, așa cum nu s-a mai văzut până acum în România, mai spun organizatorii.

Între 23 iunie și 2 iulie, la Sibiu, a avut loc cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Fiecare ediție din trecut a avut o temă care a definit conceptul festivalului din acel an. La cea de-a 30-a ediție, cuvântul a fost MIRACOL.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE