Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FITS 2023. Care este programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Între 23 iunie și 2 iulie, la Sibiu, va avea loc cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Fiecare ediție din trecut a avut o temă care a definit conceptul festivalului din acel an. La cea de-a 30-a ediție, cuvântul este MIRACOL.

Așa cum spun chiar organizatorii, festivalul însuși așază Sibiul și România pe harta culturală globală, alături de cele mai mari evenimente teatrale, Edinburgh și Avignon.

Care e programul spectacolelor din cadrul FITS 2023

Programul spectacolelor este deja afișat pe site-ul festivalului. Aproximativ 800 de evenimente vor avea loc în cele 10 zile de festival.

Prețul biletelor nu a crescut, în comparație cu alți ani, au anunțat organizatorii. Există, de asemenea, și evenimente la care accesul este gratuit.

Cât costă biletele și abonamentele

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se pot cumpăra online de pe site-ul www.sibfest.ro sau de pe www.entertix.ro.

Abonamentul online este valabil pe toată durata de desfășurare a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, 23 iunie – 2 iulie 2023.

Un abonament FITS Online costă 400 de lei.

Biletul unic online se poate achiziționa până la ora începerii evenimentului online și este valid până la sfârșitul difuzării acestuia.

Spectacolele sunt disponibile pentru intervale de 24 de ore. După prima accesare a fiecărui spectacol, codul de vizionare este valabil timp de 4 ore.

Pași de urmat pentru vizionarea evenimentelor online în cadrul celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu:

1. Accesați www.sibfest.ro. În meniul din partea de sus a paginii apăsați butonul "PROGRAM&BILETE"

2. Selectați ziua evenimentului, derulați lista până la ora evenimentului și accesați evenimentul

3. Apăsați butonul "Vizionează"

4. Introduceți codul de acces în fereastra nou deschisă

5. Derulați până în dreptul playerului video și apăsați butonul „play” (triunghi )

 Din momentul introducerii codului de acces, biletul pentru spectacole este valabil timp de patru ore.

Cum ajungi la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

FITS se desfășoară în zeci de locații cunoscute din Sibiu, de exemplu: Teatrul Național Radu Stanca, Podul Minciunilor, Piața Mare, Fabrica De Cultură Construcții, Strada Cetății, Parcul Astra, Muzeul Brukenthal.

Lista cu adresele complete poate fi consultată pe https://sibfest.ro/ro/locatii.

Voluntar în cadrul FITS 2023

Atât timp cât ai vârsta de peste 16 ani și nu ești într-un an terminal de studii poți participa în cadrul programului de voluntari, în diversele departamente: Afișaj, Bursa de spectacole, Celula de Criză, Companii, Conferințe speciale și lansări de carte, Expoziții, Info Desk, Logistică, Outdoor, Pr și comunicare, Protocol, Sponsori, Tehnic, Video, Ticketing.

Voluntarii FITS beneficiază de o multitudine de avantaje: training gratuit și formarea de deprinderi utile, mândria de a fi parte activă a comunității, experiență profesională și de viață.

Vei purta cu mândrie tricoul de voluntar, vei primi ecuson nominal și vei obține un certificat de voluntariat, ce poate ridica punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea unui loc de muncă (voluntariatul este considerat experiență profesională, conform Legii 78 din 2014). Un astfel de certificat este chiar o șansă în plus dacă îți dorești să fii student al unei facultăți din străinătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE