Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atracții turistice închise în Constanța, în plin sezon estival

Pasarela din Mamaia rămâne închisă și în această vară. Nu mai prezintă siguranță, așa că autoritățile au luat decizia să o scoată din funcțiune, spre nemulțumirea turiștilor. Nu este însă singura atracție scoasă din circuitul turistic.

Acvariul din Constanța este închis publicului pe termen nelimitat. Edificiul Roman cu Mozaic e în plin proces de reparații, la fel și Cazinoul.

"Am fost, m-am plimbat de foarte multe ori, chiar și în extrasezon, era un punct de atracție, din păcate a fost abandonată", spune un turist.

Pasarela, închisă de doi ani

Inaugurată cu mare fast acum aproape 11 ani, pasarela din Mamaia pare că a fost uitată de autorități pentru al doilea an la rând. Partea din față a pasarelei, afectată de lucrările de lărgire a plajei, a fost demontată parțial acum mai bine de o jumătate de an, pentru experizarea pilonilor. Și așa a rămas.

"Ne distram, mergeam cu copilul. Era și un vaporaș, mergeam și făceam excursii pe mare. S-a degradat, sunt multe locuri în care scândurelele au putrezit", spune un turist.

Municipalitatea a anunțat că obiectivul turistic va fi reparat, însă planul este abia în faza de documentații și obținere a avizelor, iar asta poate să dureze chiar și o jumătate de an.

Pasarela nu va fi gata în acest sezon și este posibil ca nici la anul să nu poată fi dată în folosință.

Ce nu puteți să vizitați în Constanța

Nici pe faleză situația nu este mai bună. Acvariul care adăpostește peste 100 de specii de pești este închis pentru lucrări de reparații, după ce o bucată din tavan s-a desprins la începutul acestui an.

Adriana Manolache, șef secție Acvariu Constanța: "Suntem închiși momentan pentru perioadă nedeterminată."

Turiștii sunt nemulțumiți:

"Totuși este vară este sezon, toată lumea vine să viziteze din toată țara, e ceva unicat Acvariul."

"Este o pierdere și nu aș spune pierdere cât se creează un vid care scade atractivitatea orașului."

Vizavi, impunătorul Cazino este încă îmbrăcat în schele. Lucrările începute în anul 2020, care urmau să fie gata în toamna anului 2022, nu au fost încă finalizate, iar termenul a fost devansat pentru 2024.

În inima istorică a orașului, centrul vechi, Edificiul Roman cu Mozaic e alt obiectiv turistic care are în această vară lacătul pus. Avea nevoie de lucrări urgente de reparații, care vor fi terminate cel mai probabil la toamnă.

Aurel Mototolea, directorul Muzeului de Istorie: "Este un monument extrem de valoros. Nu doar pentru Constanța, ci pentru toată țara. Structura de protecție nu mai ținea, au fost inundații care au avut repercursiuni asupra covorului de mozaic și era necesare o reabilitare."

Muzeul Arheologic Histria, Muzeul și Cetatea Carsium Hârșova și Muzeul Axiopolis Cernavodă, sunt și ele închise pentru turiști în acest sezon estival. Lucrările de reabilitare ar trebui să fie gata în prima jumătate a anului viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE