Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci ponturi dacă vrei să călătorești ieftin vara aceasta

Ieftin nu înseamnă că trebuie să călătorești în condiții mai rele. Dacă ești interesat de călătorii și vrei să economisești bani, în același timp, o poți face ținând cont de câteva idei.

Călătoritul cu companii aeriene cu buget redus

Una dintre cele mai dificile sarcini atunci când vrei să călătorești este aceea de a găsi bilete de avion ieftine. Cercetarea prețurilor este cea mai bună metodă de a economisi, fie că vorbim de călătorii de vacanță sau în scop de business. Alegerea unui zbor cu o companie aeriană cu buget redus este o modalitate bună de a economisi bani, pentru destinațiile la care zborul nu durează atât de mult, în detrimentul spațiului și al confortului pe care le oferă marile companii aeriene.

Programele de loialitate

Programele de loialitate oferă recompense care pot fi folosite pentru a călători gratuit cu o anumită firmă. Majoritatea programelor de loialitate nu presupun o taxă de participare și pot ajuta la economisirea unor sume. Aproape fiecare companie aeriană, hotel, stațiune și companie de închiriere de mașini au un program de recompense, potrivit Agerpres.

Zborurile în mijlocul săptămânii sunt mai ieftine

Menținerea unui program flexibil de călătorie poate garanta un zbor mai ieftin. Cu cât planurile de călătorie sunt mai flexibile, cu atât este mai probabilă identificarea unei oferte bune la un zbor. În timp ce multe persoane rezervă zboruri de dimineață și după-amiaza devreme, pot fi găsite oferte excelente la un zbor de seară.

De asemenea, pot fi identificate mai multe oferte, căutând zboruri la mijlocul săptămânii. Persoanele care zboară în interes de serviciu sunt cunoscute pentru călătoriile din timpul săptămânii, dar familiile și turiștii caută adesea zboruri de weekend, care se potrivesc programului lor de lucru.

Cardul pentru călătorii

Există multe bănci care pun la dispoziția clienților carduri cu anumite beneficii de călătorie. Beneficiile pot consta în asigurare gratuită la călătorie, acces în numeroase lounge-uri de la aeroporturi. De asemenea, există carduri de călătorie care oferă puncte, în schimbul achizițiilor efectuate. Punctele pot fi folosite, ulterior, în magazine partenere. O parte dintre aceste carduri percep o taxă anuală. În cazul în care vrei să faci un asemenea card, este importantă verificarea listei de taxe.

Reducerile

Există o întreagă serie de oferte disponibile pentru studenți, profesori și cetățeni în vârstă. De la muzee și galerii de artă, la alte atracții turistice populare. Reducerile sunt de până la 50% sau mai mult la bilete și tururi. De obicei, trebuie prezentat un carnet sau o legitimație de student, în momentul achiziției, pentru a obține reducerea. Aceste tipuri de reduceri sun valabile la atracțiile din România, dar și din străinătate.

Rezervarea călătoriei din timp

Rezervarea din timp poate garanta o ofertă convenabilă pentru călătorie. De asemenea, sunt de luat în calcul și ofertele de zbor last-minute, dar de obicei prețurile sunt mai mici când achiziția se face cu mult timp în avans.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE