Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noile prețuri pentru un concediu în Thassos, destinația din Grecia aflată în topul vacanțelor pentru români

S-a dat startul sezonului de vacanțe. Turiștii din toată țara caută cele mai bune oferte, iar Thassos rămâne, și în vara lui 2022, printre primele variante când vine vorba de concedii în afara granițelor.

Considerată și insula de smarald a Greciei, aceasta este situată la opt kilometri de coasta meridională a Traciei. Thassos se bucură de mai mult de 30 de plaje, 5 dintre ele certificate Blue Flag - condiții ireproșabile pentru turiști.

Thassos se află la mai puțin de 600 de kilometri de București și este insula grecească în care se ajunge cel mai ușor cu mașina, din țara noastră.

Drumul îl poți parcurge în aproximativ nouă ore. Cel mai scurt traseu este cel cu plecare din București și ieșire pe la Giurgiu-Ruse. Mai apoi, traversezi Bulgaria către – Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos.

Apoi, există feribotul către insula Thassos, mai exact către Limenas. Traversarea va dura în jur de 30-40 de minute.

Cât te costă drumul până în Thassos, în 2022

Având în vedere creșterea prețurilor la carburanți, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru o vacanță în Grecia.

Dacă plecăm din București, drumul până la feribot ajunge să coste în jur de 212 euro dus-întors, unde avem inclusă benzina, vigneta din Bulgaria și alte taxe de autostradă în Grecia.

La această sumă se adaugă biletul de feribot care costă în jur de 34 de euro, pentru patru persoane.

Cât costă cazarea în Thassos, în 2022

În acest an, pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele, poți scoate din buzunar începând de la 320 de lei, în funcție de facilități, distanța față de plajă, dar și luna în care este plănuit concediul.

Prețul poate ajunge și la 2.100 de lei pentru o noapte, dacă optezi pentru una dintre cele mai bine cotate unități de cazare de pe insulă.

Agențiile de turism din România au oferte last-minute de la 55 de euro pe noapte, de persoană, în cameră dublă standard, regim self-catering și fără transport. Pentru luna septembrie, în schimb, prețurile sunt și mai bune: de la 38 de euro pe noapte.

Cât s-au mărit prețurile în Grecia, în 2022

Românii trebuie să țină cont și de faptul că este vara în care Grecia se confruntă cu o inflație mai mare de 10% după aproape 30 de ani. Costurile ridicate la combustibili și electricitate au ridicat și prețurile vacanțelor - așteptați-vă, așadar, la cheltuieli mai mari cu cel puțin 10 procente față de anii anteriori.

Prețul curentului electric pur și simplu s-a dublat în ultimul an în Grecia. Iar un litru de benzină s-a scumpit cu 40% de la începutul lui 2022 și costă acum aproximativ 2 euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE