Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grecia: Fără măști în aeroporturi și spații publice închise

Grecia renunță, de la 1 iunie, la obligativitatea purtării măștilor sanitare în aeroporturi și spații publice închise.

Grecia și-a relaxat restricțiile de călătorie pentru cetățenii Uniunii Europene începând cu 1 martie, pentru pregătirea sezonului estival.

Autoritățile de la Atena intenționează ca sectorul turistic din acest an să atingă nivelul-record din 2019, când veniturile încasate din turism au ajuns la 18 miliarde de euro. În 2020, primul an al pandemiei, Grecia a pierdut din cauza declinului turismului 10% din Produsul Intern Brut.

Fără restricții pentru români

Românii nu vor mai avea nevoie de dovada vaccinării și vor putea intra în Grecia doar cu actul de identitate. Mai mult, personalul de la vamă va fi suplimentat cu 50%, a precizat Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, într-un interviu acordat pentru Euronews România.

Tur-operatorii din România, toate organizațiile pe care le-am întâlnit ieri, mi-au dat câteva vești extraordinare pentru noi, grecii: anume că Grecia va fi destinația numărul unu pentru români, anul acesta.Practic, românii vor avea nevoie doar de cartea de identitate sau pașaport, pentru a călătorii în țara noastră. Acest lucru este foarte important, niciun fel de PCR, niciun fel de test rapid, fără pașapoarte digitale, doar un apetit bun și ești acolo. În plus, suntem foarte aproape de voi.”, a precizat ministrul grec al Turismului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE