Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtunile din Mamaia au schimbat plajele: Dune de nisip pe sectoarele de plajă extinsă

Furtunile din ultimele luni au lăsat urme adânci pe plaja din stațiunea Mamaia. În unele locuri s-au format adevărate dune de nisip, chiar și de doi metri. Fenomenul s-a format pe sectoarele de plajă proaspăt extinse.

Cum s-a format fenomenul

Pentru turiști reprezintă o adevărată provocare să ajungă pe malul mării.

Specialiștii spun că acest fenomen s-a format din cauza eroziunii costiere, valurile au spălat practic nisipul care a fost adus din mare.

Problema este că într-o lună și jumătate practic începe sezonul estival, iar sectoarele de plajă trebuie să fie predate către operatori, așa că Direcția Apele Române Dobrogea-Litoral trebuie să execute lucrări urgente pentru nivelarea acestei porțiuni pentru ca turiștii care ajung la malul mării să nu fie în pericol în momentul în care vin aici și vor să vadă marea.

Rămâne de văzut cât de repede se fac aceste lucrări pentru că problema o reprezintă o porțiune de plajă destul de mare de peste un kilometru.

Ministrul Turismului spune că statul român a câștigat anul trecut un nou teritoriu de 100 de hectare de plajă turistică după finalizarea lucrărilor de protecție costieră pe Litoral, dar extinderea a creat un disconfort pentru turiști, deoarece operatorii nu au mai putut amplasa șezlonguri și umbrele în apropierea apei, astfel că mulți români au renunțat la concediile din aceste stațiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE