Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasarela din Mamaia, demontată parțial. Se va decide dacă va mai putea fi folosită după o expertiză

Pasarela maritimă din Mamaia este demontată parțial. Construcția, lungă de 450 de metri, nu mai era sigură, așa că o parte dintre piloni au fost scoși pentru o expertiză amănunțită, în urma căreia se va stabili gradul de coroziune.

Nu se știe încă dacă această pasarelă mai poate fi folosită. Abia în urma expertizei, care va arăta care este nivelul de coroziune al pilonilor, se va stabili dacă aceasta va fi reabilitată sau va fi demontată și, poate, reconstruită.

Specialiștii ne-au transmis că de-abia după ce acești piloni vor fi expertizați se va putea lua o decizie cu privire la această pasarelă, singura din stațiunea Mamaia.

Construcția a fost închisă pe parcursul acestui sezon estival

Construcția a fost închisă pe parcursul acestui sezon estival, dar și în decursul anilor, timp de mai multe luni, pentru că nu mai era sigură, potrivit Primăriei.

Au avut loc, de-a lungul timpului, mai multe lucrări de reparații, s-au înlocuit scânduri, au mai fost și lucrări la piloni, însă acum s-a luat decizia de extragere a pilonilor principali, cei care susțin partea din față a pasarelei, pentru a se vedea exact ce se întâmplă cu aceștia și care este gradul de coroziune, având în vedere că sunt îngropați în mare.

Pasarela din stațiunea Mamaia a fost inaugurată în anul 2012

Pasarela din stațiunea Mamaia a fost inaugurată în anul 2012, de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Are o lungime, în mare, de 450 de metri, iar în capăt are un ponton, la care pot acosta ambarcațiunile. În decursul unui deceniu, pasarela a reprezentat un adevărat punct de atracție pentru toți turiștii care mergeau pe litoral.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE