Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța și Germania plănuiesc un bilet de tren redus pentru tineri

Tinerii care călătoresc între Germania și Franța ar putea beneficia, în curând, de bilete de tren foarte ieftine. Cele două țări intenționează să lanseze un „bilet de tren franco-german pentru tineri”, au anunțat sâmbătă autoritățile din domeniul transporturilor, relatează Euronews Travel.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Nu este încă clar cât va costa acest „bilet special pentru tineri la preț redus” și nici la ce categorie de vârstă se va aplica. Mai multe detalii vor fi stabilite atunci când Consiliul de Miniștri franco-german se va reuni în ianuarie 2023.

Biletul va încuraja călătoriile inter-europene și va contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, a declarat Volker Wissing, ministrul federal german al transporturilor și afacerilor digitale.

„Pentru a ne atinge obiectivele climatice pentru sectorul transporturilor, trebuie să convingem și mai mulți oameni să călătorească cu trenul. Pentru a face acest lucru, trebuie să facem oferte atractive. Sunt convins că, cu un astfel de bilet, vom consolida atât relația dintre cele două țări ale noastre, cât și modul de transport feroviar, care nu afectează clima”, a spus Volker Wissing.

Omologul francez al lui Wissing, Clément Beaune, a împărtășit aceste sentimente.

„Călătoriile și schimburile se află în centrul relației franco-germane. Acesta este un pas important în ambiția noastră comună pentru construcția europeană și tranziția ecologică”, a declarat Clément Beaune.

Bilete de tren la preț redus

În timpul verii, Germania a introdus, cu titlu experimental, un bilet de 9 euro pe lună. Acest bilet ieftin - introdus pentru a încerca să combată inflația în creștere și pentru a încuraja oamenii să folosească mijloacele de transport mai ecologice - a permis călătorii cu trenul, autobuzul și tramvaiul în toată țara.

Asociația germană a companiilor de transport VDV a declarat că a economisit aproximativ 1,8 milioane de tone de emisii de carbon în trei luni. Săptămâna trecută, guvernul german a introdus un succesor al acestui sistem - un bilet de 49 de euro pe lună.

Noul „Deutschlandticket” sau bilet german va costa aproximativ 1,60 euro pe zi și este valabil pentru autobuze și trenuri - toate mijloacele de transport în comun pe distanțe scurte și medii. Acesta nu este valabil pentru trenurile interurbane.

Acesta va fi pus în aplicare „cât mai curând posibil”, potrivit unui anunț al guvernului federal. Acest lucru ar putea fi chiar de la 1 ianuarie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE