Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul tren pe bază de hidrogen din lume a parcurs cu succes 1.175 km, fără a necesita o realimentare a rezervorului.

Trenul Coradia iLint al celor de la Alstom a plecat din orașul german Bremervorde (landul Saxonia Inferioară), a călătorit prin Hesse și Bavaria, până la Burghausen, în apropiere de granița germano-austriacă, înainte de a se opri la München.

După această călătorie remarcabilă, trenul se va îndrepta spre capitala Germaniei, Berlin. Mai multe călătorii prin Berlin planificate în cadrul InnoTrans 2022, primul târg internațional de tehnologie a transporturilor, care va avea loc între 20 și 23 septembrie.

În plus față de contractul cu LNVG pentru 14 trenuri Coradia iLint destinate exploatării în Saxonia Inferioară, compania franceză Alstom a fost desemnată să furnizeze 27 de trenuri Coradia iLint pentru utilizarea în zona metropolitană din Frankfurt. În afara Germaniei, Alstom construiește 6 trenuri Coradia Stream cu hidrogen în regiunea italiană Lombardia, cu o opțiune suplimentară convenită pentru alte opt vehicule.

Germania a inaugurat, luna trecută, prima linie feroviară din lume ce funcţionează în întregime cu hidrogen, o etapă majoră pentru decarbonizarea sectorului feroviar, în pofida provocărilor şi a problemelor de aprovizionare ridicate de această tehnologie inovatoare.

Flota de 14 trenuri, furnizate de grupul francez Alstom în landul Saxonia Inferioară, circulă de acum pe linia de 100 de kilometri care leagă oraşele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervorde şi Buxtehude, aflat la mică distanţă de Hamburg.

Locomotive cu hidrogen pentru România

În România, Guvernul a aprobat, în iulie, nota de fundamentare pentru achiziţionarea a 12 locomotive care funcţionează cu hidrogen, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Valoarea estimată a contractului finanţat prin PNRR va fi de 862,23 milioane de lei (cu TVA).

"Guvernul a aprobat Nota de fundamentare pentru achiziţionarea a 12 locomotive care funcţionează cu hidrogen! Valoarea estimată a contractului finanţat prin PNRR va fi de 862,23 milioane de lei (cu TVA). Investiţia este integrată cu achiziţia serviciilor de alimentare cu hidrogen şi a celor de întreţinere şi reparaţii pe termen lung, care vor fi asigurate de la punerii în circulaţie a locomotivelor", a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE