Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franţa cere modificarea legislaţiei UE în câteva zile, pentru a opri protestele agricultorilor

Franţa cere modificarea legislaţiei de mediu a Uniunii Europene chiar săptămâna aceasta, pentru a pune capăt protestelor agricultorilor care ameninţă să asedieze Parisul, transmite Reuters.

"În următoarele 48 de ore, vom anunţa unele măsuri", a declarat ministrul agriculturii, Marc Fesneau, televiziunii France 2.

Principala problemă în domeniu priveşte suprafeţele care trebuie lăsate necultivate conform noilor reglementări privind biodiversitatea, adoptate anul trecut. Legea adoptată de Parlamentul European pentru refacerea ecosistemelor naturale degradate a fost puternic contestată, reaminteşte agenţia citată. Actul normativ prevede că ţările membre ale UE trebuie să ia până în 2030 măsuri pentru renaturarea a circa 20% din teritoriile lor, în condiţiile în care 81% din habitatele naturale din Europa sunt clasificate ca deficitare.

Unii agricultori se tem că activitatea lor va fi afectată.

Guvernul francez încearcă să limiteze demonstraţiile la scară naţională ale agricultorilor care cer să fie plătiţi mai bine şi să beneficieze de un trai mai bun. Mulţi dintre ei urmau să se îndrepte luni spre Paris, în timp ce au început să protesteze şi fermierii din Belgia.

În mai multe ţări europene, agricultorii se plâng că Uniunea Europeană nu îi ajută suficient în contextul concurenţei internaţionale şi al globalizării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE