Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Stare de asediu la Istanbul ca urmare a protestelor violente: 210 persoane au fost arestate

Poliţia turcă a arestat miercuri 210 persoane care se strânseseră pentru a celebra 1 Mai la Istanbul, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP.

''Au fost arestate 210 persoane care nu au dat curs avertismentelor, care au încercat să avanseze către Piaţa Taksim şi care ne-au atacat poliţiştii pe 1 Mai, Ziua muncii şi a solidarităţii, la Istanbul'', a indicat ministrul într-un mesaj postat pe platforma X (fosta Twitter).

Primele altercaţii au apărut în timp ce manifestanţii încercau să forţeze barajele de poliţie pentru a ajunge în emblematica Piaţă Taksim, epicentrul contestărilor în metropola turcă.

VEZI GALERIA
6 imagini

Stare de asediu

Metropola Istanbul a fost plasată în stare de asediu de către forţele de ordine, care au blocat centrul oraşului.

Adunările nu mai sunt autorizate în Piaţa Taksim, devenită epicentrul contestării puterii lui Recep Tayyip Erdogan după valul de proteste din 2013. Cu toate acestea, organizaţii sindicale şi politice îşi cheamă constant membrii să se adune în acest loc.

Marţi seară, preşedintele Erdogan a denunţat ''organizaţiile teroriste care vor să facă din 1 Mai un instrument de propagandă'', şi a avertizat sindicatele şi partidele în legătură cu ''orice acţiune care ar strica atmosfera de 1 Mai''.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE