Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Florin Piersic a fost externat de la Spitalul "Foişor". Care este starea de sănătate a actorului

Actorul Florin Piersic a fost externat luni de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor" evoluţia acestuia fiind favorabilă, a informat unitatea medicală într-un comunicat, potrivit Agerpres.

"În dimineaţa zilei de 3.06.2024, domnul Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor". Evoluţia pacientului este favorabilă, acesta este conştient, cooperant, se mobilizează singur pe distanţe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale", afirmă sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada următoare, Florin Piersic urmează să se interneze într-o clinică de recuperare.

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat de la Cluj la București, la cererea familiei, pentru a continua tratamentul și intervențiile necesare. Inițial internat la Institutul Inimii din Cluj pentru extragerea sondelor stimulatorului cardiac, Piersic a suferit o septicemie, cel mai probabil cauzată de o perfuzie.

Transferul la București a fost solicitat de familie pentru o intervenție chirurgicală la genunchi, unde actorul are o proteză. La Spitalul Foișor din București, Piersic a efectuat un PET-CT la o clinică privată, iar starea sa a fost stabilă.

Medicii de la Spitalul Foișor au transmis noi vești despre starea actorului, precizând că acesta a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală. Evaluarea medicală a arătat o evoluție favorabilă și o ameliorare a stării generale a actorului. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE