Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Într-un timp probabil scurt o să-l vedem pe scenă.” Noutăți despre Florin Piersic

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este tot mai bună. Actorul se recuperează bine, după ce i-a fost scoasă proteza de la genunchi din cauza infecției puternice din corp, susține directorul medical al Institutului Matei Balș, Adrian Marinescu, care l-a vizitat pe Florin Piersic.

14/05/2024 , 10:57

Spitalul Foișor, despre evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în această dimineață, de către echipa medicală prezintă o evoluție lent favorabilă. Starea generală se ameliorează, parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere față de ziua precedentă”, au transmis reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic.

Medicul Adrian Marinescu a spus în direct la Euronews că este optimist că în curând îl vom vedea din nou pe scenă pe actor.

Dr. Adrian Marinescu, despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. ”Se fac pași mici și vorbim în continuare de un pacient care e fragil”

”Evoluția e una favorabilă. E adevărat că se fac pași mici și vorbim în continuare de un pacient care e fragil și în cazul căruia vorbim de afecțiuni cronice. Vorbim de vârstă, adică sunt lucruri complicate, dar suntem încrezători că, precum piesele unui puzzle, ușor-ușor vom merge în direcția cea bună.

Sigur că nu e simplu, dumnealui are și afecțiunea cardiacă, nu-i numai partea ortopedică, este procesul infecțios. Sunt toate lucrurile pe care trebuie să luăm în calcul.

Este, așa cum îl știam și eu și dumneavoastră, nu numai că are un tonus bun, dar este Maestrul, așa cum îl cunoaștem noi toți. Ușor, ușor își revine din toate punctele de vedere. Am discutat, am glumit, a fost o onoare practic să aud lucrurile pe care le știam, și glumele și poveștile de viață, în așa fel încât cumva sunt nu numai încrezător, dar mă și gândesc că într-un timp, probabil destul de scurt, o să-l vedem pe scenă. Doamne-ajută să fie așa”, a declarat medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, la Euronews România.

”E important să treacă zilele cu aceeași stare stabilă”

”Fiecare zi va fi importantă până să ajungem în punctul în care să discutăm de proteză definitivă, de partea de cardio-stimulare pentru problema cardiacă, este important să existe recuperare. E important să treacă zilele cu aceeași stare stabilă, fără complicații, fără probleme care să apară, pentru că, până la urmă, este imprevizibil și dacă lucrul acesta se întâmplă într-un viitor destul de apropiat, va fi și o mobilizare care să facă mult mai ușor. Va putea să meargă, chiar dacă va fi întâi, cu sprijin.

Lucrurile se vor întâmpla și cred că va veni de la sine. Ne trebuie răbdare, toți, să ne gândim și să ne dorim practic același deznodământ fericit. Și spunea dumnealui atunci când se adresează admiratorilor, cred că sunt vreo 22 de milioane. Nu, dacă facem un calcul, așa că noi toți ne dorim aceeași evoluție care să fie bună”, a mai precizat medicul Adrian Marinescu.

De pe patul de spital, Florin Piersic a transmis primul mesaj după operațiile prin care a trecut în ultima săptămână. Actorul le-a transmis mulțumiri tuturor medicilor care l-au tratat în Cluj-Napoca și în București. El a spus, citez: „sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc. Țineti-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești minunatului meu public.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE