Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Piersic a început kinetoterapia și recuperarea medicală

Medicii de la Spitalul Foișor din București au transmis noi vești despre starea lui Florin Piersic. Ei au precizat, miercuri, că actorul a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală.

Sumar:

  • Florin Piersic (88 de ani) a ajuns joi la Spitalul Foișor din București, fiind transferat de la Institutul Matei Balș din Capitală. Actorul a fost adus la București de la Cluj, marți seară, la cererea familiei.
  • Piersic a fost internat inițial la Institutul Inimii din Cluj după ce i-au fost extrase sondele stimulatorului cardiac. Operația a fost necesară deoarece a făcut septicemie, cel mai probabil în urma unei perfuzii, susțin medicii.
  • Medicii de la Cluj spun că transferul la București a fost cerut de familie. Și asta pentru că Florin Piersic mai are nevoie de încă o operație la nivelul genunchiului, unde are proteză. Intervenție chirurgicală care urmează să fie făcută chiar de medicul care i-a pus proteza.
  • La București, Florin Piersic a făcut un PET-CT la o clinică privată, joi dimineață, iar starea actorului este stabilă.
15/05/2024 , 14:44

Piersic a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală

„Evaluarea domnului Florin Piersic, făcută în dimineața de 15.05.2024, de către echipa medicală arată o evoluție lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală”, sunt noutățile transmise de cei de la Spitalul Foișor.

13/05/2024 , 10:25

Ultimele noutăți despre starea lui Piersic

„Evaluarea domnului Florin Piersic, realizată în această dimineață de către echipa medicală, prezintă o situație staționară. Starea generală a pacientului se ameliorează ușor”, au transmis reprezentanți ai Spitalului Foișor, luni dimineață.

12/05/2024 , 14:09

Rafila despre actorul Florin Piersic: Are o stare de spirit pozitivă; continuă tratamentul antibiotic

Florin Piersic are o stare de spirit pozitivă, continuă tratamentul cu antibiotice şi este monitorizat, a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea dar să aibă o viaţă apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie - intervenţia chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii - şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară. După cum ştiţi există cardiolog, anestezist, infecţionist şi medicii de la ortopedie care îl îngrijesc foarte bine", a spus Rafila, la Spitalul de Ortopedie "Foişor".

Întrebat dacă se pune problema unui transfer al actorului în următoarele 48 de ore, Rafila a răspuns: "Nu, nu cred".

Premierul Marcel Ciolacu l-a vizitat duminică la spital pe actorul Florin Piersic.

12/05/2024 , 12:47

Starea de sănătate a lui Florin Piersic, spre bine. Medicii spun că analizele sunt mai bune

Medicii vin cu vești bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Actorul a reușit să se ridice în picioare, la marginea patului. El este internat în spitalul Foișor din Capitală.

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 12.05.2024 de către echipa medicală, arată o ameliorare a stării generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici și de evoluție favorabilă a plăgii operatorii. Pacientul se mobilizează și prezintă un tonus psihic bun”, se arată în comunicatul transmis de spital.

11/05/2024 , 13:31

Ministrul Sănătății: ”Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă”

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Am şi eu informări periodice. Cel puţin ultima, pe care am avut-o dimineaţă devreme, era favorabilă. Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie "Foişor", el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare. Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti", a precizat Rafila.

Potrivit acestuia, având în vedere vârsta înaintată a actorului şi patologia sa, pericolul nu a trecut încă.

"Este evoluţia unei persoane cu vârsta de 88 de ani, cu alte afecţiuni. Nu poţi să spui niciodată că lucrurile sunt fără vreun fel de pericole. Trebuie să sperăm. Dânsul are o abordare pozitivă, este optimist şi cred că lucrul ăsta este important în economia managementului acestui caz care a stârnit interesul firesc a marii majorităţi a cetăţenilor din România", a transmis ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a efectuat, sâmbătă, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a avut o întâlnire cu cadrele medicale şi autorităţile locale. Unitatea derulează o serie de proiecte de investiţii, printre care construirea unui nou ambulatoriu integrat, înfiinţarea unei secţii de îngrijiri paliative şi modernizarea Spitalului nr. 2.

11/05/2024 , 13:21

Actorul s-a ridicat în picioare după mai multe săptămâni

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic pare să evolueze într-o direcție pozitivă, conform evaluării efectuate în această dimineață. Potrivit medicilor, indicatorii biologici relevă o îmbunătățire semnificativă, iar starea generală a pacientului s-a ameliorat.

”Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni”, transmite spitalul, într-un comunicat de presă.

10/05/2024 , 10:35

Starea lui Florin Piersic, ”ușor îmbunătățită”

Actorul Florin Piersic a fost evaluat medical vineri dimineață, după operația de joi, iar spitalul a stransmis că starea sa de sănătate este ”este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă.”

”Perioada critică postoperatorie este de 72h, în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur.”, a transmis spitalul, într-un comunicat de presă, vineri.

09/05/2024 , 18:23

Florin Piersic a fost operat, la Spitalul Foișor

Actorul a fost operat în urmă cu puțin timp de medicii de la Spitalul Foișor din București, conform surselor Euronews. Medicii i-au înlocuit proteza de la genunchi cu una provizorie.

Starea generală de sănătate a îndrăgitului actor este - în continuare - una gravă din cauza septicemiei.

Piersic se află în acest moment în secția de Terapie Intensivă.

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București.

La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arată în comunicatul de presă al Spitalului Foișor.

În același comunicat este precizat că medicii vor face investigații de laborator și imagistice.

Ulterior, spitalul a mai transmis câteva informații despre starea lui Piersic.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”.

09/05/2024 , 14:08

Florin Piersic a făcut un PET-CT la o clinică privată dimineață

Potrivit surselor Euronews, actorul Florin Piersic se află internat Spitalul Foișor din Capitală, având o stare stabilă. Acesta nu a intrat încă în operație, iar medicii nu au decis când vor realiza intervenția. Potrivit surselor, actorul a făcut un PET-CT la o clinică privată dimineață.

09/05/2024 , 10:26

Starea lui Florin Piersic este în continuare stabilă

Institutul Matei Balș din București a transmis că actorul Florin Piersic va fi transferat joi dimineață la Spitalul Foișor din Capitală, pentru intervenția la genunchi.

Spitalul transmite că ”situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție. După intervenția ortopedică, pacientul va continua tratamentul procesului infecțios.”

De asemenea, Institutul Matei Balș transmite că starea lui Florin Piersic ”este stabilă în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă și bolile asociate.”

08/05/2024 , 17:03

Marinescu: „Nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”: „Dânsul nu numai că este stabil, nu aş spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuţie, nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (...) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă”, a afirmat medicul, la Antena 3 CNN, citat de Agerpres.

Problema constă în ce măsură infecţia ar ajunge „să aibă un răsunet mare şi să modifice multe lucruri”, a mai adăugat el.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”: „Stafilococul, despre el vorbim, dacă este un stafilococ pe care noi îl numim cuminte, adică sensibil la aproape toate antibioticele, se găseşte şi pe piele. El poate să convieţuiască destul de uşor la oricare dintre noi. Atunci când ai un sistem imunitar cu probleme acel stafilococ şi el, la rândul lui, va face mai mult rău, categoric. Nu ştiu dacă este discuţie de branulă sau este o discuţie generală că există riscul ca dintre bacterii, cum este şi stafilococul, să dea infecţia. Problema mea nu este asta că dă infecţia, ci în ce măsură această infecţie ajunge să aibă un răsunet mare, să modifice multe lucruri, să ducă până la urmă la un prognostic negativ. Asta facem şi asta trebuie monitorizat”. 

Actorul are o infecție generalizată

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au declarat, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic are o infecție generalizată în organism.

Adrian Molnar, directorul medical de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca: Infecția care era localizată la genunchi și care a fost tratată la nivelul Spitalului Militar s-ar fi extins la nivelul inimii. Atunci am fost rugați să îi facem o evaluare și să ne sfătuim ce putem să rezolvăm în situația dânsului. A ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecții pe care a contactat-o probabil de la o perfuzie, de la o branulă care i-a fost pusă cu câteva zile înainte. A acuzat dureri la nivelul genunchiului, a prezentat febră acasă. A venit, a fost imediat internat. A stat în secția de Terapie Intensivă, la cardiologie, două zile. Apoi l-am mutat la chirurgie cardiacă, în secția de Terapie Intensivă. Nu pentru că ar fi avut nevoie, ci pentru că era mai bine protejat, era mai bine izolat acolo. A fost tratat cu antibiotic. Evoluția a fost lent favorabilă.

07/05/2024 , 23:08

Florin Piersic, adus la București după ce a fost operat pe cord chiar în prima zi de Paște

Aeronava care l-a transportat pe celebrul actor a aterizat marți seară pe Aeroportul Băneasa din București. De acolo, Florin Piersic a fost preluat de o ambulanță și dus către Institutul Matei Balș, unde își va continua tratamentul.

Transferul la București a fost cerut de familia actorului.

Florin Piersic a fost operat săptămâna trecută la genunchi după ce i s-a făcut rău la spectacolul pe care l-a susținut.

Știrea inițială:

Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD de la Cluj-Napoca la București

În aceste momente, avionul SMURD nr. 1123 execută o misiune secundară, pentru transportul unui pacient cu afecțiuni cardiace de la Cluj-Napoca la București. La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exercițiul NATO "Vigorous Warrior 2024", desfășurat în Ungaria.

În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfășurare a exercițiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca.

În aceste momente, aeronava se află pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, în procedura de transfer a pacientului către echipajul aeronavei, urmând să decoleze către București, unde va preda pacientul.

Misiunea este în dinamică.

Marele actor urmează să ajungă la Institutul Matei Balș din Capitală.

Piersic a fost internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, după ce duminică a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

„Pot să vă spun că în cursul zilei de duminică a suferit o intervenţie de extragere de sonde şi îndepărtarea de stimulator. E într-o stare bună, sub tratament medicamentos în continuare, intervenţia a decurs fără probleme”, declara, marţi, pentru AGERPRES, managerul Institutului Inimii, Florin Crişan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE