Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul anual de ceapă, în Spania. Câștigătorul a reușit să mănânce un număr record de 222 de cepe

Orașul Valls, din Spania, a fost gazda unui festival de mâncat ceapă. Sute de oameni s-au întrecut pentru a vedea cine poate mânca cel mai mult, într-un interval de 45 de minute.

Câștigătorul din acest weekend a reușit să mănânce un număr record de 222 de cepe. Următorii doi clasați au reușit să mănânce 215, respectiv 175 de cepe.

Adrià Wegrzyn, câștigătorul concursului: Pentru că după trei ani în care nu a fost organizat, cu pandemia, apoi un an din cauza reglementărilor, ei bine, e primul an și, iată, adevărul e că e bine. Cu trei ani mai mult decât data trecută. De fiecare dată e mai greu.

Câștigătorul din acest an a câștigat deja de 14 ori competiția. Din acest motiv, organizatorul a schimbat condițiile de participare pentru anul viitor, pentru ca toată lumea să aibă aceleași șanse de câștig.

Adrià Wegrzyn, câștigătorul concursului: Să vedem, când câștig, de obicei câștig cu o diferență mare. Diferența față de al doilea, care este prietenul meu, Ramon, am mâncat același număr de cepe, mai mult sau mai puțin, dar eu am luat cu 600 de grame mai mult decât el. Asta înseamnă că eu înghit mai multă ceapă de fiecare dată când mușc. Și ceilalți? Nu stau să mă gândesc dacă mai sunt și alții, într-o zi voi pierde, asta e legea vieții. Eu o știu.

Valls este orașul de origine al cepei ”calçot”. Acest oraș și provincia sa, Tarragona, sunt cunoscute la nivel internațional pentru acest soi de ceapă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE