Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Madrid, destinația perfectă pentru o vacanță în 2023

Publicat de: Euronews

De la arhitectura aristocratică din Chamberi la barurile nocturne din Chueca, Madridul este unul dintre cele mai în vogă orașe europene. Cu galerii de artă de renume mondial, capitala Spaniei este destinația perfectă pentru o vacanță.

De-a lungul anului 2023, orașul va aduce un omagiu unuia dintre cei mai importanți artiști spanioli, Pablo Picasso, în timp ce în iunie capitala va găzdui Primavera Sound, unul dintre cele mai renumite evenimente muzicale din țară.

Care sunt cele mai bune restaurante din Madrid?

"Ne confruntăm cu o revoluție gastronomică. Madridul este un loc în care puteți avea parte de experiențe unice și exclusive, pe care nu le puteți experimenta în alte părți ale lumii. În Madrid puteți merge la cel mai vechi restaurant din lume, Casa Botin, sau puteți merge la restaurantul celui mai bun bucătar din lume, David Muñoz.", spune Héctor Coronel, directorul general al Consiliului de Turism din Madrid.

Deținător al unui record mondial Guinness, Casa Botin a fost fondată în 1725 și de atunci a fost un bastion al bucătăriei tradiționale madrilene.

Pentru cei care tânjesc după ceva mai teatral, DiverXO, restaurantul lui Dabiz Muñoz, cu trei stele Michelin, ar putea fi locul potrivit. Numit "cel mai bun bucătar din lume" la Best Chef Awards în 2021 și 2022, "copilul teribil" al bucătăriei spaniole, care poartă mohawk, combină aromele tradiționale spaniole cu influențe asiatice și nordice.

Spania organizează în toată țara "Celebrating Picasso 1973-2023"

În timp ce "Muñoz" poate fi cel care face furori în lumea gastronomică în secolul 21, Pablo Picasso a făcut furori în lumea artei. La 8 aprilie anul acesta se împlinesc 50 de ani de la moartea marelui artist, la vârsta de 91 de ani, iar pentru a marca această ocazie, Spania organizează în toată țara "Celebrating Picasso 1973-2023".

În Madrid, printre cele mai importante evenimente se numără "Picasso - El Greco", care va fi expusă la Muzeul Prado din iunie până în septembrie. Această expoziție va intercala lucrările lui Picasso cu cele ale uneia dintre cele mai mari influențe ale sale, artistul renascentist Le Greco.

De asemenea, iubitorii de artă pot vizita expoziția "The Last Picasso 1963-1972", o trecere în revistă a ultimilor 10 ani din viața artistului, care va examina moștenirea sa prin ochii artiștilor contemporani. Expoziția va fi deschisă din mai până în septembrie la La Casa Encendida.

Festivalul Primavera Sound se va organiza la Madrid în 2023

Pentru prima dată, primul festival de muzică din Barcelona - care a fost deja exportat în America de Nord și de Sud - va avea loc în ambele orașe spaniole. Etapa de la Madrid va cădea în weekendul 8-10 iunie, iar evenimentul de la Barcelona va avea loc în weekendul anterior.

Festivalul va avea loc la Ciudad de Rock din Arganda del Rey și va cuprinde peste 200 de trupe și artiști, printre care Depeche Mode, Kendrick Lamar și Blur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE