Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanță la mare la jumătate de preț. Agențiile de turism au pregătit ofertele early booking

Publicat de: Diana Sobaru

Revelionul a trecut. Cine se gândește la următoarele vacanțe a găsit momentul potrivit pentru oferta cea mai avantajoasă, în contextul inflației. Pe principiul cu cât plătești mai devreme, cu atât plătești mai puțin, hotelierii au pregătit deja oferte early booking, chiar și pentru vara anului 2023.

Prețurile sunt chiar și cu 50% mai mici, decât în mod normal. Pe baza rezervărilor timpurii, unele hoteluri și-au asigurat deja un grad de ocupare de peste 50%.

Reducerile sunt cuprinse între 37 și 57 de procente și se aplică în toate stațiunile de pe litoral.

În sudul litoralului, la Eforie Nord, cea mai ieftină cameră costă 75 de lei, la un hotel de 3 stele, fără mic dejun. Prețul este valabil pentru lunile mai și septembrie și doar pentru minimum 3 nopți de cazare.

Sunt prețuri bune și în Mamaia, dacă vă rezervați acum vacanța pentru la vară.

Ștefan Necula, reprezentant agenție de turism: În stațiunea Mamaia, pentru vara viitoare, tarifele pornesc de la 102 lei pe noapte, la un hotel de 3 stele, o cameră dublă pentru doi adulți, iar pentru 4 stele de la 182 de lei pe noapte, o cameră dublă pentru doi adulți.

Hotelierii și agenții de turism spun că există oferte și pentru hotelurile all-inclusive. De exemplu, la 4 stele, la un hotel cu piscină, o cameră rezervată acum costă de la 250 de lei pe noapte, față de 400-500 de lei, cât ar costa în mod normal.

Unele hoteluri și-au asigurat deja un grad de ocupare de peste 50%

Pe baza ofertelor early booking, unele hoteluri și-au asigurat deja un grad de ocupare consistent.

Iris Lacme, reprezentant hotel: Pentru sezonul estival 2023, adică lunile iunie, iulie, august și un început de septembrie, gradul de ocupare este între 50 și 60%, pentru întreg complexul. Turiștii își fac deja rezervări din timp pentru a putea beneficia de anumite oferte, discount-uri.

Hotelierii sunt mulțumiți pentru faptul că în această perioadă, conform analizelor efectuate, s-a constatat că numărul rezervărilor timpurii este mai mare cu 55%, față de aceeași perioadă a anului trecut, semn că românii au prins gustul reducerilor și vor să-și rezerve din timp vacanța pentru a face economie la buget.

Ofertele timpurii sunt valabile în agențiile de turism, până la sfârșitul lunii februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE