Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plajele de pe litoralul românesc, mai curate în 2022. Ce spun ecologiștii

Publicat de: Euronews

Plajele de pe litoralul românesc, în 2022, au fost mai curate, semn că românii au devenit mai responsabili. Ecologiștii spun că față de anul trecut au fost cu 4.000 de deșeuri mai puține, însă mai sunt zone ale unor plaje, în care se adună mereu gunoaie.

Ecologiștii au luat la pas toate plajele de pe litoral, cu excepția celei de la Eforie Sud, unde se fac lucrări de înnisipare. Au găsit deșeuri cam peste tot. 13.876 de bucăți au numărat ecologiștii. Cea mai murdară plajă a fost cea din Năvodari, urmată de plaja din Saturn și Mamaia Nord.

În topul deșeurilor conduce plasticul

Au fost descoperite tot felul de deșeuri, dar în top conduce plasticul. Vorbim despre dopuri, PET-uri și paie, pe care le folosesc turiștii pentru a-și savura o băutură la malul mării, când vin în concediu. Au fost descoperite și foarte multe mucuri de țigară, dar și bucăți din lemn prelucrat, sticlă, ceramică și metal.

Vorbim, totuși, despre o cantitate de deșeuri ceva mai mică decât anul trecut, cu 4.000 de bucăți mai puțin. Este un semn bun, spun ecologiștii, care ne atrag atenția, însă, că toate aceste deșeuri, care au fost găsite pe plajă, dăunează mediului. Multe dintre ele ajung chiar și în mare, iar repercusiunile sunt grave.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE