Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum poți rezerva o vacanță ieftină în 2023. Prețurile concediilor pentru vară sunt în creștere

Odată cu creșterea prețurilor, mulți dintre noi se vor lupta să își permită o vacanță de vară anul acesta.

Pachetele de vacanță sunt cu aproximativ 19% mai scumpe decât anul trecut, potrivit unui studiu al grupului de consumatori „Which”.

Iar zborurile de vară între Marea Britanie și Europa sunt cu aproximativ 32% mai scumpe decât anul trecut, cu o medie de 237 de lire sterline (271 de euro) față de 180 de lire sterline (206 de euro), potrivit motorului de căutare de călătorii Kayak.

Prețurile pe distanțe lungi au crescut și ele, de la o medie de 705 EUR în 2022 la 896 EUR - sau aproximativ 27%.

Dar acest lucru nu ne-a atenuat dorința de a călători: căutările de zboruri de vară în Marea Britanie au crescut cu aproximativ 41% față de anul trecut.

Dacă sunteți hotărât să nu lăsați criza costului vieții să vă distrugă planurile de călătorie, consultați aceste sfaturi despre rezervarea unor vacanțe ieftine în 2023.

Rezervați acum zboruri pentru vară pentru a economisi bani

Se așteaptă că prețurile vor crește doar pe măsură ce se apropie sezonul de vârf. Zborurile pe distanțe lungi sunt cu aproximativ 54% mai ieftine cu 178 de zile în avans, potrivit Kayak - deci rezervați în ianuarie pentru a obține cele mai bune oferte pentru vară.

Dacă întâmpinați dificultăți să planificați vacanța cu șase luni înainte, optați pentru un zbor cu o politică de anulare flexibilă, astfel încât să vă puteți rearanja rezervarea dacă planurile se schimbă. Călătoriile europene oferă puțin mai multă flexibilitate - dar nu mult. Rezervarea cu 141 de zile (aproximativ cinci luni) în avans vă poate economisi aproximativ 47%, spune Kayak. Cumpărați-vă zborurile până în februarie pentru a vă asigura cel mai bun preț.

Călătoriți în extrasezon pentru a reduce costurile

Extrasezonul se referă la lunile de ambele părți ale vârfului de vară. Deși cele mai bune prețuri pot fi găsite de obicei între martie și aprilie sau septembrie și octombrie, există oferte care trebuie făcute înainte de începerea vacanței școlare în iunie.

Călătoriți în iunie, mai degrabă decât în ​​iulie și august. Așa puteți reduce prețul zborului cu mai mult de o treime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE