Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FBI a dechis o investigație privind prăbușirea podului din Baltimore

Biroul Federal de Investigații a deschis o anchetă penală după prăbușirea podului de la intrarea în portul din Baltimore. Agenții FBI au urcat la bordul navei de marfă care a provocat incidentul, iar informația e confirmată de agenția federală.

FBI a dechis o investigație privind prăbușirea podului din Baltimore

Ancheta va analiza, cel puțin parțial, dacă echipajul a părăsit portul știind că vasul avea probleme grave la sistemul de navigație. Autoritățile analizează evenimentele care au dus la momentul în care nava a pierdut alimentarea cu electricitate în timp ce părăsea portul Baltimore și s-a izbit de unul dintre pilonii de sprijin ai podului, care s-a prăbușit.

Șase muncitori care lucrau pentru a repara benzile de circulație au căzut în apă și au murit. Președintele Biden și guvernatorul statului Maryland au declarat că intenționează să tragă la răspundere orice parte considerată potențial responsabilă pentru prăbușirea poduluiFrancis Scott Key.

Investigația se concentrează pe acea navă-container, Dali, și se analizează dacă a existat orice încălcare a legislației maritime federale. În plus, anchetatorii vor să descopere dacă personalul navei era la curent cu eventuale probleme tehnice sau operaționale ale navei. Între timp, nava-container a primit permisiunea să părăsească portul Baltimore.

Autoritățile analizează evenimentele care au condus la momentul în care nava și-ar fi pierdut puterea de propulsie înainte de a se izbi de unul dintre stâlpii de sprijin ai podului.

"În general, biroul meu nu va confirma sau infirma detalii despre investigații. Cu toate acestea, publicul ar trebui să știe că, indiferent dacă este vorba de violență cu arme, abuz de drepturi civile, fraudă financiară sau orice altă amenințare la adresa siguranței publice sau a proprietății, vom căuta să tragem la răspundere pe oricine ar putea fi responsabil", a declarat procurorul american din Maryland, Erek L. Barron, citat de Fox News.

Urmărirea penală este separată de cea desfășurată de Oficiul Național pentru Siguranța Transporturilor "pentru a stabili cauza prăbușirii și a evalua măsurile de siguranță". Președintele Biden și guvernatorul democrat din Maryland, Wes Moore, s-au angajat să tragă la răspundere părțile corespunzătoare. Casa Albă a exclus orice acțiune făcută intenționat sau un act de terorism, după ce podul s-a prăbușit pe 26 martie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE