Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce știm despre cargobotul care a distrus podul din Baltimore. Nava urma să ajungă în Sri Lanka și nu este la primul accident

Un pod important din orașul american Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de un cargobot. Vasul numit „Dali”, implicat în accident, naviga sub pavilion singaporez și urma să își înceapă călătoria de 27 de zile către Sri Lanka, potrivit VesselFinder, un site de urmărire a navelor.

Nava, cu o lungime de aproximativ 300 de metri, a părăsit portul Baltimore marți în jurul orei 1:00 a.m., ora Europei de Est. Nava avea doi piloți maritimi la bord, potrivit unei declarații a firmei care deține ambarcațiunea, Grace Ocean Investment. Nu este clar câți membri ai echipajului se aflau la bord, dar toată lumea a fost găsită, potrivit The New York Times.

Înainte de a pleca în voiaj, Dali se întorsese în Statele Unite din Panama pe 19 martie, făcând o escală la New York. Apoi a ajuns sâmbătă la Baltimore, unde a petrecut două zile în port.

Nava a fost construită în 2015 de compania sud-coreeană Hyundai Heavy Industries. În 2016, nava a fost implicată într-un incident minor, când a lovit un zid de piatră în portul Anvers. Nava a suferit avarii la momentul respectiv, dar nimeni nu a fost rănit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE