Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Un pod din Baltimore s-a prăbușit, lovit de o navă. A fost decretată starea de urgență

Un pod important din orașul american Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de un cargobot. Autoritatea de transport din Maryland a confirmat "incidentul" pe podul Francis Scott Key și a precizat că traficul este redirecționat, potrivit NUS. Garda de Coastă a SUA a confirmat, de asemenea, coliziunea, dar nu a oferit mai multe detalii.

Poliția din Baltimore a declarat că a fost alertată cu privire la o "prăbușire parțială a podului" și la muncitori posibil în apă, a relatat Associated Press. Imagini difuzate pe rețelele de socializare au arătat podul prăbușindu-se după ce a fost lovit de navă.

26/03/2024 , 16:23

Stare de urgență, decretată în Baltimore după prăbușirea podului

Primarul orașului Baltimore a declarat stare de urgență în urmă prăbușirii podului Francis Scott Key.

Primarul democrat Brandon Scott a emis marți dimineață un ordin executiv, în așa fel încât să poată fi alocate mai multe resurse pentru operațiunea de căutare-salvare. Starea de urgență va rămâne în vigoare timp de 30 de zile și poate fi reînnoită sau anulată, în funcție de condiții, potrivit The Associated Press.

26/03/2024 , 16:06

Două persoane, în stare foarte gravă după ce au fost salvate din apele râului Patapsco

Echipele de intervenție au salvat două persoane, în timpul operațiunii de căutare a supraviețuitorilor, după o porțiune de 2,5 kilometri din podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit în apă. Nava Dali și-a pierdut capacitatea de propulsie în momentul în care a părăsit portul, iar membrii echipajului au transmis autorităților din Maryland au pierdut controlul asupra vasului, potrivit Reuters.

Operațiunile de căutare-salvare sunt în desfășurare în Baltimore. Unul dintre supraviețuitori este în stare gravă.

Reacția companiei care a închiriat nava: ”Suntem îngroziți de ceea ce s-a întâmplat”

Cargobotul care a distrus podul Francis Scott Key a mai fost implicat într-un accident în anul 2016. Nava Dali a fost implicată într-o coliziune în portul Antwerp din Belgia, în timp ce se îndrepta spre Bremerhaven.

Compania Maersk care a închiriat nava de containere a reacționat în urma accidentului de la Baltimore.

”Suntem îngroziți de ceea ce s-a întâmplat în Baltimore, iar gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați. Urmărim îndeaproape investigațiile efectuate de autorități și de Synergy și vom face tot posibilul pentru a ne ține clienții informați”, au transmis reprezentanții Maersk, potrivit The Guardian.

Restricții de zbor în zona în care s-a prăbușit podul din Baltimore

Administrația Federală a Aviației (FAA) a restricționat zborurile avioanelor în zona în care s-a prăbușit podul Francis Scott Key, pentru a nu periclita operațiunea de salvare în curs de desfășurare.

26/03/2024 , 10:44

”Eveniment cu multiple victime”

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Baltimore a confirmat că prăbușirea podului din Baltimore este un "eveniment cu multiple victime", relatează BBC.

Echipele de salvare caută cel puțin șapte persoane în râul Patapsco, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Baltimore pentru Associated Press.

Nava a lovit podul în jurul orei locale 1:30, potrivit rapoartelor mass-media, înainte de a lua foc și de a se scufunda în timp ce vehiculele traversau podul.

Relatările locale au relatat că mai multe mașini s-au prăbușit în râul Patapsco, în urma accidentului.

Primarul Brandon M. Scott și directorul executiv al comitatului Baltimore, Johnny Olszewski Jr., au postat că echipajele de urgență au intervenit și că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare.

Echipele de intervenție de urgență căutau cel puțin șapte persoane despre care se credea că se află în apă, a declarat Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din Baltimore, pentru The Associated Press în jurul orei 3 dimineața.

Podul de 1,6 mile se află pe autostrada Interstate 695 din Maryland, care înconjoară Baltimore.

Se spune că este cel mai lung pod din Baltimore și al treilea cel mai lung pod cu grinzi continue din lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE