Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Podul de la Beclean a fost expertizat de autorități. Primar: ”N-ar trebui să se amâne data de finalizare”

Prăbușirea podului de peste râul Someș, după furtuna de marți, din județul Bistrița-Năsăud, nu ar trebui să întârzie deschiderea centurii ocolitoare a orașului Beclean, susțin autoritățile locale.

Primarul speră ca lucrările de reconstrucție a grinzilor și pilonilor căzuți în apele Someșului să nu dureze prea mult, iar centura orașului să fie deschisă până la finalul anului, așa cum era prevăzut. Cauzele care au dus la prăbușirea podului nu se cunosc cu exactitate.

Mai multe grinzi ale podului care se construiește peste râul Someș, în orașul Beclean, au căzut în apă după vijelia de marți.

Ele au antrenat în picaj și pilonii pe care fuseseră puse, fiecare dintre ei în greutate de 90 de tone. Din cei aproape 600 de metri ai podului, 72 trebuie refăcuți.

Podul face parte din viitoare centură ocolitoare a orașului Beclean, care ar trebui inaugurată până la finalul acestui an.

Ce spune primarul din Beclean

”Grinzile se fabrică noi si este un proces separat față de lucrările care pot continua pe cele două tronsoane si practic n-ar trebui sa se amane data respectivă”, a declarat Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean.

Lucrările de construcție a podului vor fi reluate numai după realizarea unei expertize. Momentan, nu se știe exact cum de fost posibil să ajungă în apă grinzi și piloni de asemenea dimensiune și greutate.

Până la vijelia de marți, podul din Beclean tocmai intrase în faza de montaj a grinzilor prefabricate și se află la jumătatea stadiului de betonare. Podul este ridicat din fonduri europene, de 17 milioane de euro. Sunt cinci firme care conduc acest proiect, considerat un important obiectiv regional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE