Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pod pietonal prăbușit în Finlanda. Peste 20 de oameni au fost răniți, printre care și copii

Peste 20 de oameni, dintre care mulți elevi, au fost răniți când un pod pietonal temporar s-a prăbușit joi în orașul Espoo din sudul Finlandei, au anunțat poliția și mass-media, scrie euronews.com.

Au căzut câțiva metri

Poliția a declarat că podul care traversează un șantier de construcții din cartierul Tapiola din Espoo s-a prăbușit la ora locală 09:30. Nimeni nu a murit, dar 27 de persoane au fost rănite, dintre care 10 grav.

"Mai multe persoane au căzut câțiva metri când podul s-a prăbușit. Incidentul este în curs de investigare", a precizat poliția într-un comunicat.

Poliția spune că nu are mai multe informații despre starea celor care se aflau pe pod, care era folosit ca parte a unei reamenajări de ani de zile a centrului orașului Tapiola.

Serviciile de salvare efectuează o anchetă tehnică în zonă. Mulți dintre răniți au fost transportați la Spitalul Universitar din Helsinki.

"Rănile sunt în principal fracturi la nivelul extremităților", a precizat spitalul într-un comunicat.

Președintele finlandez Sauli Niinistö a scris pe Twitter: "Vești șocante despre un accident în Tapiola. Furnizarea de sprijin și ajutor acum este importantă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE