Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sanna Marin divorțează. Decizia șefei Guvernului din Finlanda după nici trei ani de căsnicie

Premierul finlandez Sanna Marin a anunțat că ea și soțul ei au decis să divorțeze. Ea a preluat conducerea Guvernului de la Helsinki la sfârșitul anului 2019, iar în vara anului 2020 s-a măritat cu Markus Räikkönen, iubitul ei din perioada adolescenței, relatează Euronews.com.

Sanna Marin a anunțat, miercuri după-amiază, că divorțează.

”Am depus împreună cererea de divorț. Suntem recunoscători pentru cei 19 ani petrecuți împreună și pentru fiica noastră iubită", a scris ea, pe contul ei de Instagram.

De asemenea, a precizat că ea și soțul de care a decis să se despartă au rămas cei mai buni prieteni și vor ”continua să petreacă timp împreună ca familie și unul cu celălalt”.

Sanna Marin și Markus Räikkönen s-au căsătorit în august 2020 și au împreună o fetiță de cinci ani. Organizarea nunii la reședința oficială a premierului din Helsinski a fost surprinzătoare, în condițiile sistării măsurilor de carantină instituite pentru a preveni răspândirea COVID-19 în Finlanda.

Cu toate acestea, presa a relatat despre viața ei privată, după ce în vara anului 2022, Sanna Marin a fost filmată în timp ce dansa împreună cu un muzician finlandez de care părea apropiată. La un moment dat, bărbatul ar fi sărutat-o pe gât, însă Sanna Marin a negat producerea incidentului, spunând că nu făcuse nimic nepotrivit.

Ea nu a fost pusă sub acuzare în urma unei anchete, în urma mai multor plângeri depuse în legătură cu comportamentul ei. Mai mult, Sanna Marin a efectuat și un test antidrog, iar rezultatul a ieșit negativ.

În noiembrie, ministrul finlandez de Justiție a anunțat că nu are "niciun motiv să îl suspecteze pe prim-ministru de comportament ilegal în funcție sau de neglijență în serviciu".

Viitorul politic al lui Sanna Marin, incert

Chiar dacă a obținut mai multe voturi și trei mandate în plus la alegerile generale din aprilie, social-democrații lui Marin s-au clasat pe a treia poziție.

Ulterior, Sanna Marin a anunțat la șefia partidului, urmând să se retragă din această funcție în septembrie. De altfel, ea a mai precizat că va continua să fie parlamentar.

În prezent, ea conduce un Guvern interimar, în timp ce negocierile pentru formarea unei noi coaliții guvernamentale au loc între alte patru partide.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE