Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Norvegia: Un pod s-a prăbușit în timp ce era traversat de două vehicule

Un pod de lemn situat peste un râu din sudul Norvegiei s-a prăbușit luni dimineață. O mașină a plonjat în apă, iar un camion a rămas blocat pe o secțiune ridicată. Șoferii ambelor vehicule au fost salvați și se simt bine, a declarat poliția, relatează AP.

Mașina a plonjat în râu, în timp ce camionul a rămas pe pod într-o poziție aproape verticală, pe o secțiune care a fost ridicată într-un unghi abrupt din apă. Un elicopter a ajutat la operațiunea de salvare și l-a scos pe șoferul camionului, a declarat poliția. Șoferul autoturismului a reușit să iasă singur din vehiculul său. Podul, lung de aproape 150 de metri, leagă malul vestic al râului Gudbrandsdalslaagen și satul Tretten.

11 poduri au fost închise temporar

Federația norvegiană a automobilelor a declarat că podul a fost verificat în 2021, ceea ce a stârnit îngrijorare cu privire la siguranța unor astfel de poduri. Administrația norvegiană a drumurilor publice a declarat luni că dorește o anchetă independentă privind prăbușirea.

Un pod similar aflat în apropiere, în Sjoa, în valea Gudbrand, realizat tot din lemn stratificat lipit, s-a prăbușit în 2016. Șoferul unui camion care traversa podul în momentul prăbușirii a fost rănit ușor.

În urma acestei prăbușiri, 11 poduri similare, inclusiv cel din Tretten, au fost închise temporar de către organismul guvernamental care se ocupă de infrastructura Norvegiei. Agenția a precizat într-un raport despre prăbușirea din 2016 că „cauza directă a prăbușirii podului este o îmbinare defectă a cadrului”.

Ministrul norvegian al transporturilor, Jon-Ivar Nygård, urma să viziteze în cursul zilei de luni locul unde s-a prăbușit podul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE