Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Neamț: Pod inaugurat în urmă cu 6 luni, prăbușit în timp ce era traversat de două vehicule

DNA a deschis un dosar penal după ce podul de la Luțca s-a prăbușit

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La Serviciul teritorial Bacău - Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", informează structura într-un comunicat.

UPDATE 19.12 Două dosare penale au fost deschise

În cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a modalității de realizare a reabilitării podului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE 19.09 Bărbatul din Roman, de 51 de ani, rănit în urma accidentului, a suferit multiple traumatisme, însă este stabil, este conștient și se află sub supraveghere medicală


"În urma accidentului rutier, a fost transportat la Centrul Primiri Urgențe un bărbat de 51 de ani din Roman, policontuzionat prin accident rutier, cu traumatism cranio-cerebral și pierderea cunoștinței, traumatism cranio-facial, traumatism al coloanei, traumatism toraco-abdominal. Acesta este stabil hemodinamic și se află sub supraveghere medicală", a declarat Andreaa Trifan, purtătorul de cuvânt al CPU Roman.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Podul peste râul Siret, care leagă localitățile Luțca și Sagna, reabilitat și folosit încă din toamna anului trecut s-a prăbușit. Un autocamion și o autoutilitară îl traversau exact în acel moment.

Un bărbat - șoferul autocamionului - a fost rănit și ajutat să iasă de câțiva martori la accident. Potrivit ISU, este în stare stabilă și va primi îngrijiri la spitalul din Roman.

O mică turmă de oi - aproximativ 20 de capete- a fost prinsă sub pod. Până acum, doar patru animale au fost scoase în viață.

În zonă au ajuns și mai mulți scafandri.

Podul, reabilitat, dar fără recepție! Prefectul: constructorul e responsabil, se face anchetă

Podul, lung de 216 metri și vechi de câteva decenii, a fost reabilitat prin intermediul PNDL 2. Era folosit din noiembrie 2021.

Totuși, conform prefectului Adrian Niță, recepția finală nu ar fi fost efectuată. Ar fi fost verificată structura de rezistență - la o încărcare de 340 de tone, potrivit președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene - dar, spune oficialul, trebuie văzut de ce s-a ajuns la un astfel de deznodământ.

În zonă, există o rută ocolitoare, modernizată anul trecut, susține Niță.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE