Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Pisică salvată din moloz, după exploziile din Crevedia

Doi soți au murit unul după altul, 56 de răniți sunt îngrijiți în spitale din țară și din străinătate, o anchetă de amploare, plângeri peste plângeri și multe semne de întrebare, după exploziile din Crevedia. Unii dintre localnicii de acolo sunt dărâmați: s-au întors la ei acasă și nu mai au nimic.

După toate întâmplările nefaste din comuna din Dâmbovița, își face loc și o veste bună.

Un localnic și-a găsit două dintre pisici în viață, când s-a întors la casa lui, după explozii. Pe una dintre ele a recuperat-o rănită din moloz.

Localnic: „Am salvat pisicuța. Mai este una, dar nu am putut să o prind pentru că e speriată și nu a vrut să vină. Cu timpul le recuperez și pe celelalte opt”.

„Restul animalelor… Puii de găină pe care îi aveam sunt morți, prin curte, pe acolo, am avut și patru cățeluși. Au murit și aceia”.

VEZI GALERIA
3 imagini

Localnic din Crevedia: „Totul e ars, distrus”

Casa bărbatului era la 70 de metri de stația GPL unde au fost exploziile. N-a rămas mai nimic din ea. Cu capul plecat în pământ, omul abia își găsește cuvintele.

Localnic: „Cabina e în față, cisterna e în spate. E la mine în curte. Când am intrat în curte, totul era dezastru”.

„Totul e ars. (…) Trei mașini sunt arse, toată afacerea, foișoarele, casa, tot. Tot e distrus”.

„Nu mai avem decât ce avem pe noi. Atâta tot. În rest, nu avem nimic”.

Singura alinare pe care bărbatul o are este că toți ai lui din familie sunt bine. Îi știa și pe vecinii - cei doi soți - care au decedat unul după altul, în urma exploziilor.

„Băiatul dânsului, Sorin, a lucrat la mine la firmă acum câțiva ani de zile. Niște oameni deosebiți”.

Dincolo de tot ce se știe până acum, exploziile din Crevedia aduc în prim plan nereguli care par să fi fost ignorate de autorități. Localnicii susțin că au făcut mai multe plângeri cu privire la activitatea societății care administra stația de gaz. Luni, criminaliștii au mers la fața locului să facă cercetări, care ar trebui să aducă noi dovezi în anchetă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE