Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eurovision 2023: Liverpool și Glasgow luptă să devină orașul-gazdă

Publicat de: Mirabela Vasile

Eurovision Song Contest vine cu informații despre competiția de anul viitor. Aceasta se va desfășura fie la Glasgow, fie la Liverpool.

După cum a anunțat anterior, Regatul Unit va găzdui Concursul Eurovision, în mai 2023, în numele Ucrainei, din cauza războiului în curs. Candidatul ucrainean Kalush Orchestra a triumfat la competiția din 2022 de la Torino, Italia, iar candidatul britanic Sam Ryder a ocupay locul al doilea în competiție.

Luna trecută, organizatorii au dezvăluit cele șapte orașe preselectate : Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle și Sheffield.

„Suntem încrezători că ultimele noastre două orașe sunt cele mai bine plasate pentru a face față acestei provocări și așteptăm cu nerăbdare să ne continuăm discuțiile pentru a alege pe cel care va organiza cel mai mare eveniment muzical din lume în luna mai”, spune Martin Österdahl, supervizor executiv pentru Eurovision.

Două orașe, o singură gazdă

Fana noastră rezidentă a Eurovision, Hannah Brown, crede că Liverpool este în cea mai bună șansă de a găzdui concursul de anul viitor.

„Liverpool are acces ușor din majoritatea părților țării și indiferent dacă zburați către Liverpool, Manchester sau Londra, accesibilitatea va fi un factor determinant”, spune Brown.

„Se pare că este atmosfera potrivită pentru oraș – Liverpool are stadioane grozave și este sinonim cu o moștenire muzicală atât de bogată – de la The Beatles la Cilla Black, The Wombats și Atomic Kitten”, a zis ea.

În 2008, Glasgow a fost numit primul oraș al muzicii UNESCO din Regatul Unit, datorită moștenirii sale și scenei muzicale vibrante și variate contemporane. Și să nu uităm că arena OVO Hydro din oraș apare în filmul Netflix Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

În iunie, primarul orașului Liverpool, Joanne Anderson, a spus că zona culturală este „sinonim cu Liverpool și bifăm toate căsuțele pentru a fi gazda de anul viitor”.

Răspunzând la știrile de marți, Consiliul Municipal Liverpool a postat pe Twitter: „Liverpool este foarte mândru că se află în ultimele două pe lista scurtă a BBC / EBU Eurovision. Ar fi privilegiul nostru să facem un spectacol – pentru Ucraina, Marea Britanie și pentru Europa. #Eurovision2023 la Liverpool? Imagina…"

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE