Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europarlamentarii români solicită aeroportului din Viena să elimine dublul control de securitate al românilor

Eurodeputații Nicu Ștefănuță și Vasile Blaga au solicitat explicații aeroportului din Viena despre politica discriminatorie a aeroportului privind trecerea a doua oară prin filtrul de securitate a pasagerilor veniți din afara spațiului Schengen.

”Am observat că pasagerii care vin din București sunt puși să treacă prin filtrul de securitate și după ce aterizează, lucru care nu e necesar și nu știu să se fi întâmplat și la alt aeroport din spațiul Schengen” susține Nicu Ștefănuță.

Europarlamentarii chestionează necesitatea și legalitatea măsurii

În scrisoarea adresată, cei doi europarlamentari au cerut mai multe lămuriri care țin de necesitatea și legalitatea acestei măsuri, întrebând directorul Aeroportului Internațional din Viena dacă nu cumva acest dublu control aparține vreunei reglementări uitate a pandemiei.

În plus, s-a cerut și punerea la dispoziție a regulamentului Aeroportului care prevede efectuarea acestei duble verificări.

”Le amintim austriecilor că faptul că România în afara Schengen nu înseamnă un control dublu de securitate. Acest lucru este umilitor pentru pasagerii români. Uniunea Europeană a susținut dintotdeauna libertatea de circulație a cetățenilor ei. Le cer celor de la Viena să oprească această politică discriminatorie”, adaugă europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Suedia a preluat la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului UE

Comisia Europeană colaborează, în prezent, cu Preşedinţia suedeză a Consiliului UE pentru ca o decizie pozitivă cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen să poată fi luată de Consiliu cât mai curând posibil în 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE